0286 210 01 07 info@caro.org.tr

25 Nisan Anzak Tören Alanı'nda Geleneksel Şafak Ayini Gerçekleştirildi

Haberler

'Anzak Tören Alanı'nda Geleneksel Şafak Ayini Gerçekleştirildi'
Çanakkale Kara Savaşları'nın 108. yılı anma törenleri kapsamında Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Tören Alanı''nda geleneksel "Şafak Ayini" gerçekleştirildi.
Şafak vakti başlayan programda, Avustralya Gazi İşleri Bakanı Matt Keogh ve Yeni Zelanda Savunma Bakanı Andrew Little günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Savaşları'nda hayatını kaybeden yabancı ülke askerlerinin ailelerine gönderdiği mektup okundu.
Etkinlik alanına Türkiye Cumhuriyeti adına Çanakkale Vali Yardımcımız Sayın Davut Boztaş ile diğer ülkelerin temsilcileri çelenk bıraktı, saygı duruşunda bulunuldu.
Türkiye, Avustralya ve Yeni Zelanda milli marşlarının okunmasının ardından dua edilmesiyle tamamlanan programa, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanımız Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Sayın Harry Hall, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanımız Sayın İsmail Kaşdemir, İngiltere Genelkurmay Başkanı Sayın Patrick Sanders ile 25 ülkeden çok sayıda maslahatgüzar, büyükelçi, misyon başkan yardımcısı ile savunma ataşeleri katıldı.
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) üyesi meslektaşlarımız tüm tören boyunca yerli ve yabancı protokole eşlik ettiler.
Lone Pine ve Conkbayırı'nda gerçekleşen anma törenleri için katılımcılar 11 km yol yürüyerek törenleri tamamladılar.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI