0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Çanakkale Kara Savaşları’nın 108. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı

Haberler

''Çanakkale Kara Savaşları’nın 108. Yıl Dönümünde Şehitlerimiz Rahmetle Anıldı''
Çanakkale Kara Savaşları’nın 108. yıl dönümü anma törenleri kapsamında Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törenle şehitlerimiz rahmet ve minnetle anıldı.
Şehitler Abidesi'ndeki tören Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Misbah Demircan’ın Türkiye Cumhuriyeti adına Anıta çelenk sunmasıyla başladı.
Çanakkale Valimiz Sayın İlhami Aktaş, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanvekili Süleyman Canpolat, Avustralya Gazi İşleri Bakanı Mın Dva Matt Keogh, Yeni Zelanda Savunma Bakanı Andrew Little, Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Orgeneral Patrick Sanders, Avustralya Büyükelçisi Mıles Robert Armitage, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, yabancı ülkelerin büyükelçileri ile çok sayıda yerli ve yabancı davetlinin katıldığı törende; saygı duruşu ve tören kıtası tarafından saygı atışı yapılmasından sonra İstiklal Marşı eşliğinde göndere Türk Bayrağı çekildi.
Törende; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Misbah Demircan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sir Patrick Sanders günün anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptılar.
Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Çanakkale Cephesi'nde şehit düşen Kahraman Şehitlerimiz için dua edildi.
Çanakkale Türküsü dinletisi ve tören geçişinin ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Misbah Demircan ve Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Orgeneral Patrick Sanders, “Şehitlik Defteri"ni imzaladı. Şehitler Abidesi'ndeki tören Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Misbah Demircan ve beraberindekilerin şehitliklere karanfil bırakmasıyla son buldu.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI