0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO proje ortağı olduğu Aeneas Rotası çalışmasında Uluslararası Sempozyum gerçekleştirildi

Haberler

"Aeneas'ın izinde:
Türkiye ve Italya arasında ortak Kültür Mirası"
#Aeneas in the #Troas and #Latium Regions:
Uluslararası Sempozyum
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak proje ortağı olduğumuz Aeneas Rotası çalışmaları kapsamında Edremit Belediyesi, Aeneas Rotası Derneği ve Roma La Sapienza Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen "Troas ve Latium Bölgesindeki Aeneas; Mitoloji ve Arkeoloji Uluslararası Arkeolojik Sempozyumu”na Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Cihan Müşterioğlu ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ercan Yavuz katıldı.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'mızın katıldığı uluslararası sempozyumda Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan, Troya Kazı Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Reyhan Körpe, Antandros Kazı Başkan Başkan Yardımcısı Evren Açar, Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük’ün gerçekleştirdiği sunumların yanı sıra İtalya ve Arnavutluk’tan katılan Kazı Başkanları ve bilim insanlarının sunumlarıyla Aeneas’ın Troya Antandros ve Roma’daki tarihsel izlerine ışık tutuldu.
Edremit Belediye Başkanı Sn.Hasan Arslan'ın açılış konuşması yaptığı sempozyuma Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Sn.Murat Yılmaz, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdür vekili Sn.İlkay Karaağaç, AB ve Dış İlişkiler Bürosu Koordinatörü Sn.Tülin Akgül, T.C. Kültür Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kazılar Başkanı Temsilcisi Sn.Şeniz Altınul, TGA Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Ürün Pazarlama Direktörü Sn.Ceylan Şensoy, İtalya Kültür Bakanlığı Roma Başkenti Kültür Mirası Direktör Vekili Sn.Francesca Licordari, İtalya Kültür ve Turizm Başkanlığı Temsilcisi Sn.Sandra Gatti, Kolezyum Arkeoloji Parkı Direktörü Sn.Alfonsina Russo, Kolezyum Arkeolojik Parkı Etkinlik Direktörü Sn.Daniele Fortuna, Roma Sapienza Üniversitesi Sn.Prof. Dr. Alessandro Maria Jaia, Siena Üniversitesi Sn.Prof. Mario Lentano, GMKA Genel Sekreteri Sn.Abdullah Güç, GMKA Turizmde Destinasyon Yönetimi Sonuç Odaklı Programı Birim Başkanı Sn.Candan Şahin, GMKA Turizmde Destinasyon Yönetimi Sonuç Odaklı Programı Birim Uzmanı Sn.Tuğba Bozkurt, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Sn.Cihan Müşterioğlu Yönetim Kurulu Üyesi Sn.Ercan Yavuz, Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesi Müdürü Sn.Aytekin Yılmaz, Kazdağı Milli Park Şefi Sn.Yasir Özerhan, T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Belediyesi temsilcileri, Çanakkale ve Balıkesir Üniversitesi akademisyenleri, Troya Müzesi arkeologları katıldı.
Sempozyum sonrası katılımcı heyet ile Troya Antik Kenti, Troya Müzesi ve Antandros Antik Kentinde incelemelerde bulunuldu.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI