0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Çanakkale Kara Muharebelerinin 104. Yıldönümü Anma Törenleri

Haberler

ÇANAKKALE KARA MUHAREBELERİNİN 104. YILDÖNÜMÜ ANMA TÖRENLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanımız Sn. Mehmet Nuri ERSOY, Türk Silahlı Kuvvetleri adına 18'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin GÜNGÖR ve Birleşik Krallık Kara Kuvvetleri Komutanı General Sir Mark Carleton Smith'in teşrifleriyle Çanakkale Kara Muharebeleri'nin 104. Yıldönümü Anma Törenleri ilk olarak Şehitler Abidesi'nde gerçekleştirildi. Protokolde Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Ü. Cihan MÜŞTERİOĞLU ve Sözcü Onur AKGÜL yer aldı.

Törende ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti adına Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri ERSOY, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Anıtı'na çelenk koydu. Çanakkale Savaşları'na katılan diğer ülkelerin çelenkleri ise anıta önceden bırakıldı. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mehmet Nuri ERSOY, Tarihi Alan Başkanı Sn. İsmail KAŞDEMİR, 18'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin GÜNGÖR ve Birleşik Krallık Kara Kuvvetleri Komutanı General Sir Mark Carleton Smith'in günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, Çanakkale'de şehit olan askerlerimiz için Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okundu. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun yaptığı mehteran gösterisinin ardından tören geçişi tamamlandı. Türk Yıldızları'nın sergilediği uçuş gösterisiyle devam eden tören, şeref defterinin imzalanmasıyla sona erdi.

Abidedeki törenin bitiminin ardından Fransız Anıtı, Helles Anıtı ve 57'nci Piyade Alayı Şehitliği'nde anma törenleri devam etti.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI