0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO Başkanı Cihan Müşterioğlu Sabah Gazetesi Yazarları Çanakkale buluşmasına katıldı

Haberler

Sabah Gazetesi yazarları, Sabah İl Buluşmaları programı çerçevesinde Çanakkale’yi gezdiler.

Sabah Gazetesi Yazarları Şebnem BURSALI, Melih ALTINOK, Levent TÜZEMEN, Hasan Basri YALÇIN, Cemil BARLAS, İbrahim ALTAY, Mustafa AKAR, Ekrem KIZILTAŞ, Dilek GÜNGÖR, Feride CEM, Abdurrahman ŞİMŞEK, İsa TATLICAN, Sonat BAHAR, İlker GEZİCİ, İdil CİMRİN ile Sabah Gazetesi Genel Müdür Yardımcısı Sedat ACET ve Reklam Genel Müdürü Ceyda UZMAN, Çanakkale’nin turizm, tarihi, sosyal ve ekonomik durumu, yapılan çalışma ve yatırımlar hakkında Çanakkale’nin tanıtımına katkı sağlamak için İl Buluşmaları programı çerçevesinde Çanakkale’yi  gezdiler.

26-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Sabah İl Buluşmaları programının ilk günün de Kolin Hotel de Sabah Gazetesi yazarları,  Vali İlhami AKTAŞ, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN, Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah KÖKLÜ, İl Genel Meclis Başkanı Nejat ÖNDER, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat YILMAZ, AK Parti İl Başkanı Naim MAKAS, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Selçuk SEMİZOĞLU, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya ÜZEN, GMKA Genel Sekreteri Abdullah GÜÇ, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ümit Cihan MÜŞTERİOĞLU, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Nilgün GÖKSER ve Çanakkaleli turizmcilerle bir araya geldiler.

Kolin hotelde gerçekleşen buluşmada Çanakkale’nin turizmi, tarihi, sosyal ve ekonomik durumu, yapılan çalışma ve yatırımlar hakkında Sabah Gazetesi yazarlarına bilgilendirme yapıldı.

Yapılan bilgilendirmenin ardından Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından finanse edilen “Anadolu Mirası Troas Kültür Rotaları” projesi hakkında Güzelyalı Kent Ormanı ile Erenköy arasındaki 11 kilometrelik Hektor etabında bulunan seyir terasında gezen Sabah Gazetesi Yazarları, “Anadolu Mirası Troas Kültür Rotaları” projesi hakkında bilgi aldılar.

“Anadolu Mirası Troas Kültür Rotaları” projesi bilgilendirme ve tanıtımın ardından Troya Müzesini ziyaret eden Sabah Gazetesi Yazarları, büyük ebatlı taş lahitlerden, ufak cam iğnelere ve altın küpelere kadar farklı nitelik ve ölçeklerde 6 bini aşkın arkeolojik eserin bulunduğu müze teşhir alanlarında eserleri yakından inceleyerek, yetkililerden bilgi aldılar.

Troya Müzesi gezisi sonrasında, Süt ve süt ürünleri başta olmak üzere et, balık, sebze, meyve ve zeytincilik alanlarında oldukça önemli bir potansiyeli bulunan Çanakkale'nin markalaşma sürecini yeni ve ileri bir aşamaya taşıyacak, doğayı koruyan, çevreye saygılı yeşil modern ve prestijli bir üretim merkezi Çevreci Proje Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden Sabah Gazetesi Yazarları, Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında yetkililerden bilgi aldılar.

Sabah Gazetesi yazarları, Çanakkale Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ziyaretinin ardından Bayramiç ilçesine geçtiler. Sabah Gazetesi yazarları, 1873 yılında dünyaya gelen milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un çocukluk yıllarının geçtiği Bayramiç ilçesinde, Vatan Şairi Akif'in anılarının yaşatılması amacıyla müzeye dönüştürülen Mehmet Akif Ersoy Müze Evini gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

Bayramiç ziyaretleri kapsamında Kaz Dağları’nın arasında temiz ve serin havası, buz gibi suyu ve doğal güzellikleriyle cazibe merkezi olan Ayazma Pınarı Tabiat Parkını ziyaret eden Sabah Gazetesi Yazarları, Antik Çağda Homeros’un İlyada destanıyla dünyaya adını duyuran, dünyanın ilk güzellik yarışmasının yapıldığı, zengin endemik bitki örtüsüne sahip Kaz Dağları hakkında bilgi aldılar.

Sabah İl Buluşmaları programının ilk gününün son programında  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açılışı gerçekleştirilen 1915 Çanakkale Köprüsü ziyaret eden gazeteciler, Cumhuriyetimizin 100'ncü kuruluş yıl dönümünü temsil eden 2023 metrelik orta açıklığıyla dünyanın en uzun orta açıklığa sahip asma köprüsü unvanına da sahip 1915 Çanakkale Köprüsünü gezerek incelemelerde bulundular.

Gazeteciler, Türkiye ekonomisinin en gelişmiş bölgesi olan ve nüfusun önemli bir bölümünün yaşadığı Marmara ve Ege Bölgelerindeki limanlar, demiryolu ve hava ulaşım sistemlerinin karayolu ulaşım projeleri ile entegrasyonunu sağlayacak, pazarlara olan mesafeyi kısaltacak, Çanakkale’nin tarım ve ticaretine büyük bir katkı sağlayarak tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere sahip Çanakkale’nin ekonomisine büyük bir canlılık getirecek 1915 Çanakkale Köprüsü hakkında yetkililerden bilgiler aldılar.

Sabah Gazetesi yazarları, Sabah İl Buluşmaları programı çerçevesinde Çanakkale gezisinin ikinci gününde AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU’nun  da eşlik ettiği program kapsamında Çanakkale merkezde bulunan Truva atını ziyaret ederek fotoğraf çektirler.

Ardından Çimenlik kalesini ziyaret eden gazeteciler, Çimenlik Kalesi, Çanakkale Boğaz Komutanlığı Müzesi ve 18 Mart Deniz Zaferi’nin, dünya harp tarihine geçmiş bir kahramanlık destanı Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında en büyük pay sahibi olan Nusret Mayın Gemisi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldılar. Çimenlik Kalesi gezisinin ardından gazeteciler,  Aynalı Çarşıyı gezdiler.
 
Aynalı Çarşı gezisi sonrası Sabah İl Buluşmaları programı çerçevesinde, gazeteciler Gelibolu tarihi alanı ziyaret ettiler.

Kilitbahir Kale Müzesini, Şehitler Abidesini ve Seddülbahir Köyü Mehmetçik Feneri'nde Gelibolu Tarihi Sualtı Park’ını ziyaret eden gazetecilere Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR tarafından bilgilendirme yapıldı.

Gelibolu tarihi alanı ziyaretinin ardından Çanakkale  programı son bulan Sabah Gazetesi yazarları ve yöneticileri, Vali İlhami AKTAŞ’a, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent TURAN ‘a, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İSKENDEROĞLU, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR’e ve tüm Çanakkale halkına misafirperverliğinden dolayı teşekkür ederek Çanakkale’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI