0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO Çanakkale'de düzenlenen 15 - 22 Nisan tarihlerinde düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerine katıldı

Haberler

‘’15-22 Nisan Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlandı’’
Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Turizm Haftası, bu yıl da şehrimizde coşku ve heyecan ile kutlandı. 15 Nisan 2022 Cuma günü Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen çelenk töreni ile başlayan turizm haftası Sınırlı Sorumlu Sanatçı Kadın Girişimi üretim ve İşletme Kooperatifi’nin El Sanatları Sergisi açılışı ile Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde devam etti.
Hafta kapsamında, Yaşayan İnsan Hazinesi İsmail BÜTÜN, Çanakkale BİLSEM Arkeoloji Atölyesi ve Resim Bölümü öğrencileri ile Seramik Atölyesi etkinliği ile bir araya geldi. Yaşayan efsane ile atölye yapma imkanı bulan genç yetenekler yeni bilgiler öğrenerek günün tadını çıkardı.
Haftanın 5. Gününde ise Mustafa ÜSTÜNDAĞ, Troya Müzemizin misafiri oldu. İsmail KALMIŞ ile keman dinletisi ve Mahalli Sanatçımız Hüseyin KARABULUT ile saz dinletisinin gerçekleştiği müzemizde keyifli anlar yaşandı.
Haftanın son gününde İl Müdürlüğümüz ve Çanakkale turizm paydaşları Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda “Çanakkale Turizminde Farklı Destinasyonlar" Söyleşisi ile buluştu. İlimizin turizm destinasyonlarının masaya yatırıldığı söyleşide geride bıraktığımız sezon ve gelecek sezon beklentileri konuşuldu.
Turizm Haftası ÇAFAD Uluslararası Troya Halk Dansları Festivali ile son buldu. Cumhuriyet Meydanından bando ve çeşitli müzikler eşliğinde başlayan kortej yürüyüşü Çağlar Kaynak Basketbol Sahasında sona erdi. Festivale 5 ülkeden, 8 ekip olmak üzere 285 çocuk dansçı katılım sağladı.
İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Sayın Murat YILMAZ, hafta boyunca emeği geçen herkese teşekkür etti. Başta sektör çalışanları olmak üzere, turizm sektör paydaşlarımızın ve tüm turizm camiasının Turizm Haftası’nı kutlayarak Çanakkale’miz ve ülkemiz için verimli bir turizm sezonu geçirilmesini diledi.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI