0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO Çanakkale Harp Tarihi Söyleşileri konferans serisinde Dr. Emin Kurt'u ağırladı

Haberler

"Çanakkale Harp Tarihi Söyleşileri"
Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi (AÇASAM), Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Çanakkale Savaşları Harp Tarihi Araştırmaları Derneği birlikteliğinde hazırladığımız Çanakkale Harp Tarihi Söyleşilerinin 4’üncü Toplantısı Kolin Hotel’de gerçekleşti.
Çanakkale Harp Tarihi Söyleşilerinin bu toplantısında Emekli Hava Albay Dr. Emin Kurt “Çanakkale Cephesi’nde Hava Harekâtı” temalı sunumuyla konuşmacı olarak katıldı.
Sn. Dr. Emin Kurt, Hava Kuvvetleri Tarihçe Şube Müdürü (2007-2011), Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Arşivi ATASE Türk Askeri Tarih Komisyonu Genel Sekteri (2013-2014), Türk Hava Kuvvetleri Ankara Müzesi Komutanı (2014-2016) görevlerinde bulunduktan sonra Milli Savunma Üniversitesi, Hava Harp Akademisi, Hava Harp Okulu, Hava Astsubay Meslek Yüksek Okullarında öğretim üyesi olan Dr. Emin Kurt Kolin Hotel’de gerçekleştirdiği sunumda Çanakkale Muharebeleri özelinde meydana gelen hava harekâtlarının bilinmeyen yönlerine ve doğru bilinen yanlışlarına temas eden Dr. Emin Kurt, Birinci Dünya Savaşı’ndaki havacılık faaliyetleri, savaşan devletlerin havacılık konusundaki tecrübeleri gibi çok farklı ve önemli konularda katılımcıları bilgilendirdi.
Çanakkale Muharebeleri hakkında yapılan araştırmalarda ve yayınlarda harekâtın havacılık ile ilgili kısmına çok az değinildiğini ifade eden ve bu alanın hala çalışılmayı bekleyen bakir bir alan olduğuna dikkat çeken Dr. Emin Kurt’un anlatımlarının katılımcılar arasında büyük bir ilgiyle dinlendiği görüldü. Söyleşi, katılımcıların konuşmacıya konuyla ilgili yönelttikleri soruların cevaplanması ile sona erdi.
Söyleşinin bitiminde Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Denetim Kurulu Üyemiz Kenan Çelik tarafından konuşmacı Dr. Emin Kurt’a teşekkür plaketi takdim edildi.
Konferansımıza teşrif eden meslektaşlarımıza, tüm katılımcılara ve ev sahipliğimizi yapan Kolin Hotel ailesine teşekkür ederiz.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI