0286 210 01 07 info@caro.org.tr

9 OCAK 1916 İtilaf Devletlerinin Gelibolu Yarımadası Tahliyesi'nin yıldönümü Seddülbahir köyünde kutlandı

Haberler

9 OCAK 1916 İTİLAF DEVLETLERİNİN GELİBOLU YARIMADASI’NI TAHLİYESİ’NİN YILDÖNÜMÜ
SEDDÜLBAHİR KÖYÜNDE KUTLANDI

9 Ocak İtilaf Devletlerinin Gelibolu Yarımadası'nı tahliye etmesinin 104. yılı etkinlikleri kapsamında Seddülbahir Kalesi'nde tören düzenlendi.

Tören; Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Misbah Demircan, Çanakkale Valisi Sayın Orhan Tavlı, Tarihi Alan Başkanı Sayın İsmail Kaşdemir, Millî Savunma Bakanlığından Albay Sayın Erhan Altunok, il protokolümüz ile gazilerimiz ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Askeri bando eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın ardından protokol konuşmaları, Mehteran Takımı gösterisi, Seddülbahir köyü camisinden o dönemde camilerden karşılıklı okunduğu gibi çifte sela okunması, bütün şehitlerimiz için Kur-an Tilaveti ve duanın ardından konuklara ikramlarda bulunuldu.

9 Ocak 1916 İtilaf Devletlerinin Gelibolu Yarımadası’ndan ayrılışının 104. yılına özel, günün anlam ve önemine yakışır bir özenle TRT sanatçılarının hazırlamış olduğu “Bir Diriliş Destanı ÇANAKKALE” adlı Türk Halk Müziği Konserimiz bu akşam saat 19.30’da ÇOMÜ İçdaş Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi

Törenlere Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Müşterioğlu katıldı.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI