0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Anatolian IOOC yarışması için 7 ülkeden gelen 24 kişilik jüri üyeleri ÇARO eşliğinde Çanakkale Assos'u gezdi

Haberler

Troas bölgesi tarihi ve doğal güzellikleri ile eşsiz

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) eşliğinde Troas bölgesini keşfettiler.

Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası zeytinyağı kalite yarışması Anatolian IOOC, yedi ülkeden yirmi dört jüri üyesinin katılımlarıyla, Edremit Ticaret Odası ve Edremit Ticaret Borsası’nın katkılarıyla 31 Mayıs – 12 Haziran tarihleri arasında ilk kez Edremit’te düzenleniyor.

Ülkemiz üretici ve markalarına ilk kez kendi zeytinyağlarını kendi topraklarımızda, diğer katılımcılarla birlikte, uluslararası güvenirlikte bir jüriye tattırma olanağı sunan yarışmaya dünyanın zeytin yetişen her bölgesinden katılım gerçekleşti.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) üyesi profesyonel turist rehberi Aykut Degre eşliğinde Edremit Belediyesi’nin misafirleri olan Uluslararası Oleolog Zeytinyağı uzmanları bölgemizi gezdi. Uluslararası jüri üyeleri Çanakkale Assos ve Behram köyünü gezerek Athena Tapınağında gün batımını izleyerek günü tamamladı.

Gezileri boyunca Homeros’un İlyada destanına konu olmuş Troya ve tüm Troas bölgesinin efsaneleri ile Çanakkale’mizin güzelliklerini yakından tanıma fırsatı yakalayan jüri üyeleri ‘’Troas bölgesi tarihi ve doğal güzellikleri ile eşsiz bir ortam sunmaktadır’’  ifadelerinde bulundular

Zeytinyağı tadımı konusunda yetkinliği uluslararası arenada kabul görmüş, tadımla ilgili üst düzey diplomalar sahip 7 ülkeden gelen 24 uzmandan oluşan jüri üyelerinin değerlendirmeleri neticesinde kazananlara 12 Haziran’da gerçekleştirilecek törenle ödülleri takdim edilecek.

 

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI