0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Mysia ve Çevre Kültürleri Araştırmaları Sempozyumu düzenlendi

Haberler

"Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları"
“Mysia ve Çevre Kültürleri Araştırmaları Sempozyumu"
Sempozyum; 2020 yılından bu yana Balıkesir genelinde sürdürülmekte olan arkeoloji araştırmalarını bir araya getiren “Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları” çatısı altında, 2021 yılında “Mysia ve Çevre Kültürleri Sempozyumu”, 2022 yılında “Kültür Varlıkları ve Sürdürülebilirlik Sempozyumu” serileriyle devam etmiştir.
Her geçen yıl artan ilgiyle memnun edici bir katılımın sağlandığı bu sempozyum serilerinin yayınları, arkeoloji çevrelerinin odağındaki uluslararası basımevleri tarafından yayımlanmış ve yayımlanmaya devam etmektedir.
Sempozyum düzenleme kurulu, ilk adımlarını başarıyla atan bu buluşma serisinin 2023 ve sonraki yayınlarının, uluslararası katılımın da teşvikiyle ana odaktaki antik bölgeye izafeten “Colloquium Mysium” adı altında hakemli yayın serisi halinde devam etmesi kararını almıştır.
Dördüncüsü 16-17-18 Kasım 2023 tarihleri arasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yürütücülüğünde, Balıkesir Valiliği, Balıkesir Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Balıkesir Kent Konseyi işbirliği ile Balıkesir’de gerçekleştirilen “Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu 2023: Mysia ve Çevre Kültürleri Araştırmaları” toplantısı, bölgeye ilişkin sürdürülen arkeoloji, sanat tarihi, arkeometri, arkeobotanik, antropoloji, arkeocoğrafya, etnoloji, koruma ve arkeopeyzaj konusundaki araştırma ve çalışmaları bir araya getirmeyi hedeflemektedir. Hakem Kurulu değerlendirmesi sonucunda kabul edilerek sunulan bildiriler, “Colloquium Mysium I” adıyla uluslararası yayınevi tarafından basılacak kitapta bölüm olarak yayımlanacaktır.
 
Etkinliğe Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) adına Yönetim Kurulu Başkanımız Cihan Müşterioğlu katılmıştır.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI