0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Balıkesir'de kutlanan Dünya Habitat Gününe katılan yabancı heyetlere ÇARO rehberleri görev aldı

Haberler

“Hiç Kimseyi ve Hiçbir Yeri Geride Bırakma” temasıyla gerçekleştirilen Dünya Habitat Günü kapsamında tüm dünyanın gözü Balıkesir’deydi. 110 ülkeden 200’ün üzerinde katılımın sağlandığı Habitat Günü etkinlikleri, bu ülkelerde 7 farklı dilde canlı olarak yayınlandı. 

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO)'dan Yönetim Kurulu Başkanımız Cihan Müşterioğlu, Başkan Yardımcımız Ercan Yavuz, ÇARO üyeleri Aykut Değre, İrem Ceyhan ve Orhan Tetik'in görev aldığı 110 ülkeden; 200’ün üzerinde belediye başkanı, üst düzey yönetici ve Birleşmiş Milletler temsilci, Dünya Habitat Günü dolayısıyla Balıkesir’de toplandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayelerinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Habitat Toplantısı’nda, dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılar, tüm insanların en temel hakkı olan barınma konusunda yaptıkları çalışmaları ve tüm yerleşimlerde bu hakkın elde edilmesi konusunda yaşanan eksiklikleri gidermek için ürettikleri projeleri konuştular. Birleşmiş Milletlerin en önemli etkinliklerinden biri olan Habitat Günü’nün, 26 yıl önce İstanbul’da yapılmasının ardından bu yıl Balıkesir’de yapılması, hem Türkiye’nin hem de Balıkesir’in ürettiği projelerin dünyaca kabul gördüğü ve örnek alındığı anlamını taşıyor. İnsan yerleşimleri konusunda adil bir kent olan Balıkesir, ürettiği sıfır atık projelerini Habitat Günü kapsamında tüm dünyaya duyurdu. 

Balıkesir'de gerçekleşen etkinliğe Balıkesir Valimiz Sayın Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz'ın yanı sıra kent protokol üyeleri ile Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Sayın Bilal Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum,  Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Birleşmiş Milletler Habitat İcra Direktörü Sayın Maimunah Mohd Sherif ve çok sayıda yabancı ülke temsilcisi katılım sağladı.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI