0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Balıkesir Valisi Sayın Hasan Şıldak başkanlığında Sağlık Turizmi toplantısı gerçekleştirildi

Haberler

BALIKESİR'de SAĞLIK TURİZMİNE YÖNELİK ADIMLAR..
Balıkesir Valisi Sayın Hasan Şıldak başkanlığında, yeraltı ve yerüstü bir çok zenginliği barındıran Balıkesir’in sağlık turizmi yönünden geliştirilmesi için atılacak adımlar ve faaliyetlere yönelik yol haritasının belirlenmesi için toplantı yapıldı.
Sağlık turizmi açısından Balıkesir’in avantaj ve dezavantajlarının değerlendirildiği toplantıda, GMKA Turizmde Destinasyon Yönetimi Birim Başkanı Candan Şahin, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, Büyükşehir Belediye Başkanlığının ilgili Daire Başkanları ve İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili İlkay Karaağaç sağlık turizmi bakımından kurumların mevcut durumlarına yönelik sunum yaptılar.
Balıkesir Valisi Sayın Hasan Şıldak, yaz sezonunun kısa olmasıyla alternatif turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmaların karşılıklı fikir alışverişi yapılarak görüşüldüğü toplantıda, Balıkesir’de bulunan termal kaynakların sağlık turizmine yönlendirilecek potansiyele sahip olduğunu ifade etti.
Kültürü, kimliği, yakın tarih ve antik tarihe uzanan kalıntıları, tabiatı ile Balıkesir’in turizm açısından birçok değere sahip olduğunu belirten Balıkesir Valisi Sayın Hasan Şıldak kurumların koordinasyon içerisinde çalışmasıyla sağlık turizmine yönelik çalışmaların güzel sonuçlar vereceğini dile getirdi.
Bu alanda turizmin geliştirilmesi başlığı altında; sıcak su kaynaklarının ele alınması, tesis alt yapılarının geliştirilmesi, mevcut tesislerin iyileştirilmesi, etkin termal kaynak yönetimi, alt ölçekli planlama faaliyetlerinin hızlandırılması, yatırım ortamının iyileştirilmesi, medikal turizmin geliştirilmesi, yerel halka yönelik sağlık hizmetleri ve yaşlı bakım merkezlerinin geliştirilmesi gibi bir çok alanda faaliyetler planlanarak çalışmalar yapılması amaçlanıyor.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI