0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Balıkesir Valisi Sayın Hasan Şıldak başkanlığında turizm sezonu hazırlık ve değerlendirme toplantısı gerçekleşti

Haberler

Turizm Sezonu Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı
İki denize kıyısı bulunan, tarihi ve doğal güzellikleri bakımından zengin Balıkesir’in, pandeminin etkisinin azaldığı bir yaz sezonuna hazırlanması amacıyla Turizm Sezonu Hazırlık ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi.
Vali Hasan Şıldak başkanlığında Edremit’te bulunan Adrina Otel’de yapılan toplantıda turizm potansiyeli yüksek olan Balıkesir’de 2021 yaz sezonunda turizm alanlarının daha etkili ve verimli hale getirilmesi amacıyla mevcut sorunların belirlenmesi, çözüm üretilmesi ve Balıkesir’in rahat bir yaz sezonu geçirmesi hedefleniyor.
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak Yönetim Kurulu Başkanımız Cihan Müşterioğlu'nun da sunumlarıyla gerçekleşen oturumda tüm dünyada yaşanan covid-19 salgınından en fazla etkilenen sektörlerin başında gelen turizmde, salgının etkisinin azalışa geçmesiyle birlikte normal hayata yaklaşılan bu süreçte Balıkesir’in turizm bakımından gelişim göstererek önde gelen İller arasında yer alması amaçlanıyor. Toplantıda bu kapsamda yapılabilecekler değerlendirildi. Yaz sezonu yaşanacak hareketlilik ve nüfus artışı kaynaklı yoğunluğa karşı alınması gereken tedbirler, sektörün sorun ve beklentilerinin ortaya konulması için kamu kurumları ve belediyeler ile sektör temsilcileri bir araya getirildi.
Vali Şıldak sunumlar ve konuşmaların ardından yaptığı konuşmada, Balıkesir’in çok geniş bir alana sahip olduğu ve incelemeye tabii çok fazla konu olduğunu belirterek, “Bu toplantının içeriğini önemseyen, katılım sağlayan bütün arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyor, çok teşekkür ediyorum. Turizm sektörü alanında dinamik olan, sahada faaliyet gösteren ve bu alanda çalışmalar yapan turizmcilerimiz ile birlikte olmak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak için biraradayız. Temennimiz, pandemi sonrası dönemde bu toplantı ile yeni sezon hazırlıklarını konuşarak, gerek kamu gerekse özel sektör olarak masanın karşılıklı taraflarının bir araya gelmeleriyle dertlerini, sıkıntılarını ve bunlara yönelik çözüm önerilerini aktarmalarıdır. Bu bir ön hazırlık toplantısı olarak değerlendirilmeli. Belki devamında çalışma grupları oluşturarak yerel yönetimler ve kamu idareleri ile birlikte sektörümüzü daha küçük ölçekli grup çalışmalarıyla süreci güçlendireceğiz. Öncelikle alan çok geniş. Söz edilecek, incelemeye tabi tutulacak çok fazla konu var ve bu konuların takibini yapacağız. İlin bütünlüğü çok önemli, bir bütün halinde koordinasyon içinde çalışılmasını çok önemsiyorum. Balıkesir 20 ilçesi ile geniş coğrafyasıyla farklı kültürel ve coğrafi özellikleri ile dağınık bir şehir. Biz bu dağınık yapıyı avantaja çevirmek adına bir üst kimlik geliştirmek zorundayız. Balıkesir vilayeti şemsiyesini daha genişletmek adına adımlar atıyoruz.” diye konuştu.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI