0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası'nın girişimleri ile Ukrayna Tur Operatörleri Marmara Bölgesi gezisinde

Haberler

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO),  Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ kentleri ve Marmara Bölgesi’nin turizm bağlamında tanıtımı ve kalkınması için öncülük ettiği ve tüm alt yapısı ile yürüttüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO),  Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ kentleri ve Marmara Bölgesi’nin turizm bağlamında tanıtımı ve kalkınması için öncülük ettiği ve tüm alt yapısı ile yürüttüğü çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
 
22 Ukrayna Turizm Acente Temsilcisi, ÇARO ve Rusya merkezli tur operatörü Intourist’in İstanbul operasyonlarını üstlenen İstantour girişimleri ile Marmara Bölgesinde ağırlanacak. İstanbul ile başlayan gezi Tekirdağ Kırklareli ve Edirne’nin ardından Çanakkale'de devam edecek. 14 Ağustos Cuma günü İstanbul’da başlayacak olan program, Trakya Kalkınma Ajansı,  Edirne Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün de eşlik etmesi ile Edirne’de devam edecek. Edirne Selimiye Camii’nin acentalara tanıtımının ardından, Çanakkale’ye doğru yola çıkılacak ve İÇDAŞ destekleri ve Parion Antik kentinde Kazı Ekibinin katılımları ile Sevgililer Şapeli roma tiyatro oyunu sunumu ve gün batımı programı gerçekleştirilecek.
 

ÇARO ve Kolin Hotel işbirliğinde gerçekleştirilen organizasyonun 15 Ağustos Cumartesi günü Çanakkale programı Şehir Merkezi tanıtımı ile başlayacak ve kordonda bulunan Truva Atı ile devam edecek.   Avrupa Müzeler Birliği Yılın Müzesi (EMYA) yarışmasında finale kalan ve Time dergisinin dünyada görülmesi gereken 100 yer listesine giren Troya Müzesi ziyaret edilecek.  Troya Antik Kenti ziyareti sonrası Assos’a geçilerek Kazı Ekibinin katılımlarıyla Assos Antik Kentinin de gezilmesini takiben,  Çanakkale’nin tanıtımı ve turizmin gelişmesi için işbirliğinde bulunan Kolin Hotel’de gerçekleştirilecek olan tanıtım programını takiben akşam yemeği yenilecek. Programın üçüncü günü, ÇARO, Burhaniye Turizm Tanıtma Derneği ve Burhaniye Ticaret Odası işbirliği ile Balıkesir Edremit Körfezinde devam edecek.  Kazı Ekibinin ile katılımlarıyla Antandros Antik Kenti ziyareti ve Kazdağı Sarıkız Etnografya Müzesi ziyaretleri ile Burhaniye Ören şehir merkezinin gezilmesinin ardından Ören plajında gün batımında akşam yemeği yenilecek.

 
RUSYA'NIN EN ÖNEMLİ HABER KURULUŞLARI VE GAZETECİLERİ DE AĞIRLANMIŞTI
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO), Aralık ayında charter seferler ile İstanbul'a gelen ve tatillerini Türkiye'de geçirmek isteyen tarih, kültür ve gastronomi meraklısı Rusları bölgeye çekmek için Rusya'nın en önemli haber kuruluşlarını ve gazetecilerini ağırlamıştı. Rus gazeteciler Çanakkale'nin turizm merkezlerini gezerek, Rusya'da Çanakkale'nin tanıtımını sağlamıştı. ÇARO girişimleri ile 3-7 Mart tarihleri arasında Rus turizm acente temsilcileri Marmara bölgesinde ağırlandı. İstanbul ile başlayan gezi, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne'nin ardından Çanakkale'de devam etti. Tur programı boyunca Türk turizm değerlerini farklı bir açıdan yeniden tanıyan ve bunun hem Rus ana akım medyası, hem de turizm basının büyük isimleri tarafından öğrenileceğini dile getiren basın temsilcileri, Çanakkale'nin turizm zenginliklerine basın ve sosyal medyalarında çokca yer vererek Rusya'nın en büyük tur operatörlerinin bölgeye taşınmasına vesile oldu. Rusya’nın turizm devleri Parion'da misafirlere İÇDAŞ destekleriyle üretimi gerçekleştirilen Parion antik kentine has püren balı ikram edildi. Parion kenti içerisinde 100 kilometrelik bir alanda bulunan ve sadece kasım ayında yetişen pürenlerden elde edilen bal, Parion'a özgü antik bir bal olmasıyla Rus misafirlerin ilgisini ve beğenisini kazandı. Biga'da bulunan Troyalı Paris'in şehri Parion, Parion kazı ekibi eşliğinde ve yan flüt müzik dinletisi ile kapılarını Rus seyahat acente firmaları temsilcilerine açtı. Parion ziyaretinden sonra programa, ÇARO üyesi profesyonel turist rehberleri eşliğinde Troya Müzesi ve Troya antik kenti ziyaret edilmişti.
 

 

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI