0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. Yıldönümü Açılış Töreni Kale-i Sultaniye’de Gerçekleştirildi

Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıldönümü açılış töreni Kale-i Sultaniye’de gerçekleştirildi.

Törene; Vali Orhan TAVLI, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim UÇA, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale İli Merkez İlçe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcıları, gaziler, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Vali Orhan TAVLI tarafından günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapıldı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 105. yıldönümü açılış töreninde Halk Eğitim Merkezi öğrencileri Halk Oyunlarını sergilediler.

Çanakkale Mehteran Topluluğu’nun Kale-i Sultaniye’deki gösterisi ve törenin ardından Vali Orhan TAVLI, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Levent Kerim UÇA, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale İli Merkez İlçe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcıları, gaziler, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar ellerinde Türk Bayraklarıyla Çanakkale Valiliği önüne kadar halk yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Çanakkale Valiliği önünde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a sunulmak üzere kutsal toprak, deniz suyu ve Şanlı Bayrağımız Vali Orhan TAVLI tarafından sporculara teslim edilerek Zafer Koşusu’nun startı verildi.
 
Odamızı Temsilen Törene Yönetim Kurulu Başkanımız Cihan Müşterioğlu katıldı.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI