0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Çanakkale Kara Savaşları’nın 105. Yıldönümü nedeniyle Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törenle şehitler anıldı

Haberler

Çanakkale Kara Savaşları'nın 105'inci yıldönümü törenleri koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilirken, Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde sade bir tören gerçekleştirildi.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 105. Yıldönümü nedeniyle Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törenle şehitler anıldı. Koronavirüs nedeniyle bu sene iptal edilen törenler yerine sadece Şehitler Abidesi’nde sade bir anma programı düzenlendi. Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve atlı birlikler katıldı. Vali Orhan Tavlı, 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı ve Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrağı göndere çekildi. Şehitler için dua eden protokol üyeleri, Şehit mezarlarına karanfiller bıraktı.

Törende konuşan Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir; “105 yıl önce bugün Çanakkale'yi denizden geçemeyeceğini anlayan itilaf kuvvetleri karadan bir çıkarma yaparak Çanakkale Kara Savaşları'nı başlatmış oldular. Tabi dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık sebebiyle Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı olarak her yıl yapmış olduğumuz törenleri iptal ettik. Fakat geniş katılımlı törenleri iptal etmiş olsak da, biz Çanakkale Destanı'nın yazıldığı bu topraklarda, Çanakkale kahramanlarını, o büyük insanları unutmadığımızı göstermek adına çok dar kapsamlı bir tören gerçekleştirdik. Her zaman olduğu gibi onları saygıyla andık. İstiklal Marşı'mızı okuduk. Onların ruhlarına dualarımızı gönderdik ve onları bir kez daha şükranla yad ettik. İnşallah bu tehlike, bu hastalık ortadan kalkınca vatandaşlarımızın Çanakkale Destanı'nın yazıldığı bu toprakları ziyarete geleceğini umut ediyoruz. Onları buraya bekliyoruz” dedi.

 

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI