0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO Arkeo-Köy ve Etno-Köy'ü Ziyaret etti

Haberler

''Arkeo-Köy ve Etno-Köy'e Ziyaret''
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Sayın Ozan Hacıalioğlu ve Troya Tarihi Milli Park Şefi Sayın Ümit Elçin ile Tevfikiye Arkeo-köy ve Çıplak Etno-köy'ü ziyaret ettik.
“2018 Uluslararası Troya Yılı”nda; tarihi, mitolojik, kültürel ve doğal güzellikleri ile öne çıkan ve Troya ören yerine en yakın yerleşim yerleri olan Tevfikiye Arkeo-köy ve Çıplak Etno-köy yerleşimlerinin fiziksel ve sosyal değişimini içeren çalışmalar ile farklı başlıklarda kurslar başlatıldı ve bölgede sosyal yaşam kalitesi yükseltilerek bu kapsamda bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere en iyi hizmeti verebilecek duruma getirilmesi için çalışmalar sürdürüldü.
Bölgede sürdürülen çalışmalar sonrası köylerimizin turizmden daha fazla pay alabilmesi için Tevfikiye Arkeo-köy Muhtarı Cahit Toprakkarıştıran, Troya Arkeo-köy Esnaf ve Zanaatkarlar Derneği (TROYARKED) Başkanı Nahit Çakır ve Başkan Yardımcısı Barış Aşkın ile bir araya gelindi.
Yönetim Kurulu Başkanımız Cihan Müşterioğlu, Başkan Yardımcımız Ercan Yavuz ve Yönetim Kurulu Üyemiz Gizem Yıllar Adalı'nın katıldığı görüşmede mevcut çalışmalara ilave edilmesinde katkı sağlayacağını düşündüğümüz önerilerimizi istişare ederek beraber yürüteceğimiz çalışmaları yerinde inceleme fırsatı yakalandı.
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) olarak Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü destekleriyle Troya Tarihi Milli Parkı içerisinde yer alan Tevfikiye Arkeo-köy ve Çıplak Etno-köy'ün turizmden daha fazla pay alabilmeleri için çalışmalar yürüterek katkı sağlamaya devam edeceğiz.
Çok kıymetli vakitlerini ayıran Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürü Sayın Ozan Hacıalioğlu ve Troya Tarihi Milli Park Şefi Sayın Ümit Elçin'e teşekkür ederiz.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI