0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO Balıkesir Gömeç Su Altı Heykel Galerisi açılış etkinliğinde yer aldı

Haberler

Balıkesir'de su altı turizmi için koylara heykel yerleştirildi

Ege Denizi'nin en güzel koylarından Gömeç Gemiyatağı, Tilki ve Güvercin Koyu’nda oluşturulan Gömeç Su Altı Heykel Galerisi’ne dalış tutkunları için heykeller indirildi.
 

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) temsilen Başkanımız Cihan Müşterioğlu'nun katıldığı etkinlikte Balıkesir’in değerleri temasıyla, heykeltıraşların elinde şekillenen Marmara mermerleri, Ege Denizi'nin en güzel koylarından olan Gömeç İlçesi Karaağaç Mahallesi'nde bulunan Gemi Yatağı Koyu Güvercin ve Tilki Koyları karşısında su altı güzellikleriyle buluştu.

Heykeller, şehrin kültürel mirasını geçmişten günümüze taşıyarak Balıkesir'i tüm dünyaya tanıtacak.

DHA'nın haberine göre birbirinden kıymetli sanatçıların yaptığı; Ömer Seyfettin’den Kurtdereli Mehmet Pehlivan’a, Sarı Kız’dan Seyit Onbaşı’ya, zeytinden kuzuya kadar Balıkesir’in birçok değeri ve mitolojik karakterlerin heykelleri, kısa bir süre önce 18 ve 22 metre derinliklerde oluşturulan alanlara indirildi.

Ayrıca belirlenen noktalara atılacak yapay resifler ile su altı dünyasının çeşitlenmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması hedefleniyor. Binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlaması beklenen su altı galerisi ile Balıkesir, dalış meraklıları için bir cazibe merkezi haline gelecek.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI