0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Troya Müzesi ile Almanya ITB Berlin Turizm Fuarına katıldı

Haberler

''Çanakkale ITB Berlin Fuarında Tanıtıldı''
Çanakkale Valiliği adına Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Yönetim Kurulu Başkanımız Cihan Müşterioğlu'ndan oluşan fuar temsil heyeti ITB Berlin 2024 Turizm Fuarı’na katılarak Çanakkale’nin eşsiz tarihi değerleri ve doğal güzelliklerini Kültür ve Turizm Bakanlığı standında tanıttı.
Turizm profesyonellerinin Avrupa’daki buluşma noktalarından olan ITB Berlin, bu yıl “Seyahat ve Turizmde Değişime Hep Birlikte Öncülük Etmek” temasıyla gerçekleştirildi.
Berliner Sergi Alanı'nda gerçeklen ITB Berlin Turizm Fuarı, 150 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilerek uluslararası katılımın yüzde 87'yle rekor düzeye ulaştığı ifade edildi.
170 ülke ve bölgeden 5.500'ü aşkın profesyonel katılımcının yer aldığı fuarda Türkiye’den de çok sayıda turizm profesyoneli ITB Berlin'e fuara katılmak için Almanya'da stantlarındaki yerini aldı.
Dünyanın en büyük turizm fuarı olma özelliğini taşıyan fuarda, Türkiye 700 metrekarenin üzerinde stant alanı ile tanıtılarak fuarın en büyük stant alanlarından biri olma özelliğini taşıdı.
Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez, Troya Müze Müdürü Rıdvan Gölcük ve ÇARO Yönetim Kurulu Başkanımız Cihan Müşterioğlu fuar süresi boyunca Çanakkale'nin tanıtımını yaparak; dünya genelinde yer alan destinasyonların sahip oldukları yeni trendler ile gelişen turizm sektöründe yaşanan değişimleri inceleme fırsatı yakaladı.
Çanakkale stantı hem yabancı katılımcılardan hemde bölgede yaşayan Türklerden yoğun ilgi gördü.
Çok kıymetli desteklerinden dolayı Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş'a teşekkür ederiz.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI