0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sn. İsmail KAŞDEMİR'i makamında ziyaret etti

Haberler

Odamızın Yönetim Kurulu'ndan Başkan Cihan MÜŞTERİOĞLU, Koordinatör Çağrı TOK ve Sayman Ercan YAVUZ, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Sn. İsmail KAŞDEMİR'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, muharebe alanlarında düzenlenen yeni gezi rotalarının son işaretlendirme çalışmalarının tamamlanmasının ardından ziyarete hazır konuma gelmesiyle ÇARO olarak, Proje Yürütücüsü Gürsel Akıngüç ile beraber turist rehberlerine yönelik bilgilendirme gezisi düzenleyeceğimizi ifade ederek, olası yeni gezi güzergahlarında oluşabilecek sorunlara ve alınabilecek tedbirlere yönelik çözüm önerilerimizi paylaştık.

21 Kasım 2019 tarihinde  Çanakkale Valiliği, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ve İl Özel İdare koordinasyonluğunda GMKA 2018 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında desteklediği Çanakkale-Assos Truva Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından yürütülen “Çanakkale Destinasyon Yönetimi ile Markalaşıyor” projesinin tanıtım toplantısındaki istatistiki verilerde iç turizmde Çanakkale dendiğinde gezi noktası olarak ilk akla gelen yer %81 ile "Gelibolu Yarımadası ve Şehitlikler" yanıtı alınmıştı. Bu bağlamda Tarihi Alan Başkanlığı'nın ne kadar doğru projelere imza attığı dile getirildi.

Dalış turizminin faaliyete geçmesi için tüm turizm paydaşları gibi ÇARO'nun da her zaman desteğe hazır olduğu ve ülke genelinde dalış turizmine gönül vermiş birçok turist rehberinin gelişmeleri yakın takipte olduğu ifade edildi.

Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanmasıyla güney cephesi gezi güzergahı için yeni bir çekim noktası olacağı ve rehberlerin bu noktanın da acenta programlarında yer almasını sağlaması için girişimlerde bulunacağı belirtildi.

Yarımadanın muhtelif yerlerinde yapılması gereken ağaçlandırma çalışmalarında Oda olarak katkı sağlamak istediğimizi ifade ederek bu hususta Tarihi Alan Başkanlığı'nın desteğe hazır olduğu yanıtı alındı.

Son zamanlarda, bölgede çalışan rehberlerin gözlemiyle muharebe alanlarındaki yabancı ziyaretçi sayısında artış olduğu ve devam eden çalışmalarla birlikte yerli ve yabancı ziyaretçilerin bölgede daha fazla vakit geçirmesinin sağlanacağı yönünde Tarihi Alan Başkanlığı ile ortak görüşümüz oldu.

Tarihi Alan Başkanı Sn. İsmail KAŞDEMİR, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek görüş ve önerilerimizden dolayı teşekkürlerini sundu.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI