0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alanı Uzmanlık Eğitimi gerçekleştirildi

Haberler

'Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alanı Uzmanlık Eğitimi’’
5 Ocak tarihinde başlayan; teorik dersler ve uygulama gezilerinden oluşan Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alanı Uzmanlık Eğitimi sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcıların uzmanlık sertifikalarını almasıyla sona erdi.
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi (AÇASAM) koordinasyonunda gerçekleştirilen Turist Rehberlerine yönelik meslek içi uzmanlık eğitimleri 4 hafta teorik eğitim ve 3 gün süren saha uygulama eğitim gezileri ile gerçekleştirildi.
ÇARO tarafından önümüzdeki 2 ay boyunca katılımcıların meslek içi öğrenim süreçlerine katkı sağlamak adına çeşitli eğitim programları gerçekleştirilmeye devam edecek.
Teorik derslerin verildiği programın altyapısını senkron ve asenkron uzaktan eğitim modeli ile Doç. Dr. Barış Borlat, Doç. Dr. Evren Mercan, Dr. Mithat Atabay, Prof. Dr. Fatih Kesler, Doç. Dr. Bilgin Güngör, Prof. Dr. Mesut Uyar, Prof. Dr. Serhat Güvenç, Em. Tuğ. Gen. Mustafa Kemal Tutkun, Dr. Emin Kurt, Dr. Zekeriya Türkmen, Prof. Dr. Burhan Sayılır, Dr. Polat Safi, Doç. Dr. Süleyman Tekir, Öğr. Gör. İsmail Sabah, Öğr. Gör. İlkin Başar Özal, Erhan Çavdaroğlu ile Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Müşterioğlu, ÇARO Yönetim Kurulu Üyesi Çağrı Tok ve ÇARO Üyesi Profesyonel Turist Rehberi Aykut Degre tarafından gerçekleştirilen sunumlar oluşturdu.
Saha uygulama eğitimleri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşları Araştırma Merkezi (AÇASAM) Müdürü Doç. Dr. Barış Borlat eşliğinde gerçekleştirildi.
Geçmişten günümüze emek ve katkılarını esirgemeyen tüm katılımcı ve konuşmacı hocalarımıza teşekkür ederiz.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI