ASSOS FELSEFE GÜNLERİ
Değerli meslektaşlarımız,
7-8 Şubat (Cuma-Cumartesi) tarihlerinde Felsefe Sanat Bilim Derneği tarafından Assos’ta Felsefe Günleri gerçekleştirilecektir. Program detayları aşağıdadır:
7 Şubat 2020 Cuma
14:00 Örsan K. Öymen: “Aydınlanma ve Anadolu”
15:30 Cengiz İskender Özkan: “Miletos’un Felsefi ve Bilimsel Devrimi”
17:00 Cemil Güzey: “Joker: Efesos Günlükleri”
8 Şubat 2020 Cumartesi
13:00 Hatice Nur Erkızan: “Antik Anadolu Aydınlanması: Kosmos'tan Anthropos'a”
14:30 Ömer Aygün: “Aristoteles Anadolu'da: Yaygın Aristoteles Okumasının Bir Eleştirisi”
16:00 Doğan Göçmen: “Epikuros’ta Ahlak Felsefesinin Temeli Olarak Ontolojik Kurgulama ve Epistemolojik Tasarım”
17:30 Ömer Aygün: “Antik Yunanca Elyazmalarının Tarihine Bir Giriş
Etkinliğe katılım ücreti 100 TL olup, katılmak isteyen meslektaşlarımızın kayıt işlemleri için Çağrı TOK ile iletişime geçmesi ricadır.
Konuşmacılar Hakkında
Örsan K. Öymen: FMV Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi (Profesör), Felsefe Sanat Bilim Derneği Kurucu Üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı, “Assos'ta Felsefe” projesi Kurucusu ve Direktörü. Lisans ve Doktora derecesini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden, Yüksek Lisans derecesini New York Üniversitesi (NYU) Felsefe Bölümü'nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Epistemoloji, Etik, Siyaset Felsefesi, Herakleitos, Protagoras, Gorgias, Sokrates, Platon, Epikuros, Piron, Sextus, Descartes, Locke, Hume, Nietzsche, Marx ve Sartre. “Hume”, “Tanrı Var mıdır?”, “Karanlıktan Yağan Kar” ve “Varlık ve Kuşku” (yayına hazırlanmakta) kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarıdır.
Hatice Nur Erkızan: Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Profesör). Lisans derecesini Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden, Yüksek Lisans derecesini Essex Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden, Doktora derecesini Bristol Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Antik Yunan Felsefesi, Aristoteles, Orta Çağ Felsefesi, Feminizm. “Felsefe ve Feminizm”, “Aristoteles: Hayvanların Hareketi”, “Aristoteles Yazıları: Varlık, Bilgi ve Yaşam Üzerine”, “Türkiye Felsefe Yazıları”, “Aristoteles’ten Nussbaum’a İnsan”, “Aristoteles Yazıları: Metafizik ya da İlk Felsefe Üzerine”, “Aristoteles Yazıları: Etik ve Politika Üzerine”, “Aristoteles Yazıları: Feminizm ve Çağdaş Aristotelesçi Feminizm”, “Antik Çağ ve Orta Çağ Felsefesi” (Kadir Çüçen ile birlikte) kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarıdır.
Doğan Göçmen: Dokuz Eylül Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Profesör). Lisans derecesini Hamburg Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden, Doktora derecesini Edinburgh Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden Felsefe alanında aldı. İlgi ve çalışma alanları: Siyaset Felsefesi, Ekonomi Felsefesi, Hobbes, Adam Smith, Kant, Hegel, Marx, Husserl. “Modern Felsefe: Tarihsel Anlamı, Güncel Mirası; Adam Smith, Hegel ve Marx” ve “The Adam Smith Problem: Reconciling Human Nature and Society in the ‘Theory of Moral Sentiments’ and ‘Wealth of Nations’” kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarıdır.
Cemil Güzey: Mimar Sinan Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Doçent). Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Ontoloji, Etik, Estetik, Mantık, Dil Felsefesi, Herakleitos, Epiktetos, Aurelius, Hobbes, Nietzsche, Wittgenstein, Hartmann. Alanında birçok makalenin yazarıdır.
Cengiz İskender Özkan: Adnan Menderes Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Doçent). Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve çalışma alanları: Bilim Felsefesi, Epistemoloji, Mantık, Dil Felsefesi. “Tarih Felsefesi” adlı kitabın ve alanında birçok makalenin yazarıdır.
Ömer Aygün: Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi (Yardımcı Doçent). Lisans ve Yüksek Lisans derecelerini İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı, ikinci Yüksek Lisans derecesini Galatasaray Üniversitesi Felsefe Bölümü, Doktora derecesini Pennsylvania State University Felsefe Bölümü’nden aldı. İlgi ve araştırma alanları: Antik Yunan Felsefesi, Modern Felsefe, Fenomenoloji, Eski Yunanca Paleografisi. “The Middle Included - Logos in Aristotle”, “Taş Gün” ve “Koro” kitaplarının ve alanında birçok makalenin yazarıdır.
Bilgi ve dikkatinize
ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI