0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Katılımıyla Biga Gençlik Merkezi Açılışına katıldı

Haberler

Biga Gençlik Merkezi Açılışı, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun Katılımıyla Gerçekleştirildi

 

AK PARTİ Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Sn. Bülent Turan, AK PARTİ Çanakkale Milletvekili Sn. Jülide İskenderoğlu

,Çanakkale Valisi Sn. Orhan Tavlı yanı sıra protokolün yanı sıra Yönetim Kurulumuzdan Başkan Ü. Cihan Müşterioğlu katıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Biga Gençlik Merkezi açılışı, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Biga Gençlik Merkezi açılış törenine, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Orhan TAVLI, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcısı – İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp, Belediye Başkanları, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Ü.Cihan Müşterioğlu,ÇARO Yönetim Kurulu Sözcüsü Onur Akgül, protokol üyeleri, vatandaşlar ve sporcular katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Orhan TAVLI ve AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan birer konuşma yaptılar.

Biga ilçesinde gençlik merkezinin açılışında açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sporsuz bir Türkiye düşünülemeyeceğini belirterek gençlerin spor yapabilmesine imkân sağlamak için tüm gayretleriyle çalıştıklarını söyledi.

Biga'ya yüzme havuzu, basketbol sahaları, Gelibolu ilçesine yüzme havuzu ve Bozcaada ilçesine de spor salonu yapılacağı müjdesini veren Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, toplumun kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla spor yapmasının gerekliliğini vurgulayarak şöyle devam etti: 

"Sporsuz bir Türkiye düşünülemez. Yarınların şampiyonlarını yetiştirmek için zihnen ve bedenen sağlıklı bir toplum olmak için buna mecburuz. O yüzden sizlerden özellikle istirhamım, gelin bu spor tesislerini hep birlikte kullanalım." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Orhan TAVLI,  AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve beraberindekiler,  Biga Gençlik Merkezi bahçesinde hatıra fidanı diktiler.

Fidan dikiminin ardından Biga Gençlik Merkezi açılışı Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Orhan TAVLI, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve protokol üyeleri tarafından dualarla ve hayırlı olsun temennileriyle yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Orhan TAVLI, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve beraberindekiler, gençlerin sportif ve kültürel aktivitelerden ücretsiz olarak faydalanabilecekleri, içerisinde dinlenme salonu, sağlık odası, lokal, idari odalar, derslikler, konferans ve tiyatro salonu ile çeşitli aktivite salonlarının yer aldığı Biga Gençlik Merkezi’ni gezerek yapılan faaliyetler hakkında öğrencilerden bilgi aldılar.

Sonrasında Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Biga Gençlik Merkezi’ndeki gençlik buluşmasında gençlerle bir araya gelerek sohbet etti.
 
Biga programı kapsamında; Biga Ticaret Borsası Zahireciler Sitesi temel atma töreni Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti.

Biga ilçesi Göktepe Köyü’nde düzenlenen temel atma törenine; Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Orhan TAVLI, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, belediye başkanları, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Biga Ticaret Borsası Zahireciler Sitesi’nin temel atma töreninde, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay tarafından birer konuşma yapıldı.

32.000 metrekare arsa üzerinde 63 adet 400 m2 – 12 adet 255 m2 toplam 75 adet Zahire Deposu, Kantar, Ek Hizmet Binaları, İstinat Duvarları ve Borsa Hizmet Binası olan Biga Ticaret Borsası Zahireciler Sitesi’nin temelleri dualarla ve hayırlı olsun temennileriyle atıldı.

Biga programları çerçevesinde; 15. yüzyılda Umur Bey tarafından kâgir yığma tarzda, moloz taştan, tuğla hatıllı olarak inşa edilen, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Biga Çarşı Camii, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla ibadete açıldı.

Açılış programına, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı, Belediye Başkanları,  protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aslına uygun olarak Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları tamamlanan Biga Çarşı Camii, İl Müftüsü Arif Gökçe’nin okuduğu dualarla ve hayırlı olsun temennileriyle ibadete açıldı.

Açılış programının ardından Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan,  vatandaşlara lokma dağıttı.
 
Açılışa Yönetim Kurulumuzdan Başkan Ü.Cihan Müşterioğlu ve Sözcü Onur Akgül katıldı

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI