0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO Granikos Muharebe Alanı projesi kapsamında Biga Kent Konseyinde sunum gerçekleştirdi

Haberler

GRANİKOS MUHAREBE ALANI PROJESİ İÇİN START VERİLDİ
Biga Kent Konseyi ev sahipliğinde Biga Atatürk Kültür Merkezi'nde Biga Kaymakamı Sayın Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Sayın Bülent Erdoğan ve birçok protokol üyesinin katıldığı toplantıda Biga Belediye Başkanı Sayın Bülent Erdoğan’ın açılış konuşmaları sonrası Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Yönetim Kurulu Başkanımız ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat ve Turizm Komitesi Başdanışmanı Cihan Müşterioğlu Çanakkale ve Biga’da sürdürülen turizm çalışmalarında gelinen süreçlerle ilgili bilgiler vererek Büyük İskender’in dünya turizmindeki yeri ve Granikos savaş alanının Çanakkale ve Biga turizmi için önemini vurgulayan konuşmasını takiben Antalya Bilim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Uyar Büyük İskender'in Pers Ordusu ile karşı karşıya geldiği Granikos Muharebe Alanı ile ilgili sunum gerçekleştirdi.
Toplantıda Prof. Dr. Mesut Uyar başkanlığında yürütülecek Granikos Muharebe Alanının turizme kazandırılmasına yönelik projenin detayları paylaşıldı.
Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat ve Turizm Komitesi ve Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı’nın moderatörlüğünde ve Biga Kent Konseyi ev sahipliğinde gerçekleşen çok sayıda katılımcının olduğu toplantıya Biga Kaymakamı Erdinç Dolu, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Emniyet Müdürü Emre Bolat, Antalya Bilim Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Uyar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi AÇASAM Müdürü Barış Borlat, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat ve Turizm Komitesi Başdanışmanı Cihan Müşterioğlu, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür, Sanat ve Turizm Komitesi ve Biga Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Erdoğan Başer, Kent Konseyi Temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI