0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Dalyan Pembe Göl gibi Çanakkale'nin doğal güzelliklerinin tanıtımını yapacak

Haberler

Dalyan köyünde bulunan ve Alexandria Troas Antik Kenti zamanında iç liman olan kalp şeklindeki pembe göl, dünyada bulunan 8 pembe gölden biri. Yıl içinde yalnızca birkaç gün pembe renkte görülen kalp şeklindeki göl, sosyal medyada popüler olmasının ardından yetkililerin dikkatini çekti. Göl ve çevresi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası tarafından incelenecek.

Göle pembe rengi veren...

Yılın belli zamanlarında sıcaklık ve tuzluluk oranının artması nedeniyle "dunaliella salina" isimli mikroskobik canlının gölde aşırı üremesi sonucu suda pembe ve kırmızıya yakın tonlar görülüyor. Bu durum da göle sıra dışı bir görünüm kazandırıyor.

Turizme kazandırılacak

Kalp şeklindeki pembe göl gerekli incelemelerin ve çalışmaların tamamlanmasının ardından turizme kazandırılacak.

Bu girişim Troya, Assos, Alexandria Troas, Apollon Smintheus antik kentlerinin ziyaretçi sayılarını artırabileceği gibi yeni turizm bölgeleri olarak ivme kazanması beklenen Kadırga Koyu, Sivrice, Sokak Ağzı, Babakale, Gürpınar ve Tuzla gibi turizm bölgeleri için de saklı kalmış bir doğal güzellik olan kalp şeklindeki pembe gölün önemli bir rol oynaması bekleniyor.

 
 
Kalp şeklindeki 'pembe göl' turizme kazandırılacak
 

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI