0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO ile Biga ve Karabiga Belediye Başkanları Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısında bir araya geldi

Haberler

ÇARO ile BİGA VE KARABİGA BELEDİYE BAŞKANLARI KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU TOPLANTISI'NDA
Biga’da devam eden turizm çalışmalarının ele alındığı toplantıda yapılması gerekenler ile bölgenin turizm değerleri Biga Kent Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda tartışıldı.
 
Biga Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplantısına Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Biga Belediye Başkan Yardımcıları Sıtkı Keçeci ve Nazım Hikmet Keskiner, Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Kültür Sanat ve Turizm Komitesi Baş Danışmanı Cihan Müşterioğlu ve Biga Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.
Kent Konseyi Başkanı Metin Tatlı, "ilçelerden, illere, illerden Türkiye geneline kent konseyleri bölgelerindeki tarihi, kültürel, doğal ve benzeri değerleri için çalışıyor. Bizler Bigamızın sahip olduğu tarihi, doğal, kültürel ve turizm değerlerini çekim noktaları haline dönüştürebilmek için birçok kurum ve kuruluş ile iletişim halindeyiz. Geçtiğimiz günlerde siyasi parti başkanları ile bir aradaydık. Bugün Biga Belediye Başkanı Sn. Bülent Erdoğan,Başkan Yardımcıları Sn. Sıtkı Keçeci ve Sn. Nazım Hikmet Keskiner ile Karabiga Belediye Başkanı Sn. Ahmet Elbi ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan Müşterioğlu ve yürütme kurulu üyelerimizin katılımıyla toplantımızı gerçekleştirdik. Bugüne kadar bölgemizde değerlerimiz için yapılan birçok çalışma var. Bizler bu çalışmaları bir araya getirmek için düzenli toplantılar ile herkesin görüşlerini alıp ortak aklın oluşmasının sağlamak istiyoruz” dedi.
 
Biga turizminde neler yapılabileceği noktasında fikirler veren Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı (ÇARO) Cihan Müşterioğlu, Biga turizminin ilerleyişi için stratejik yol haritası ile öncelikli hedeflerin yeraldığı bir eylem planının uygulamaya alınması gerektiğini, Biga’nın coğrafi olarak avantajlı bir konumu olduğunu ve bunun önemli bir avantaj olduğunu söyledi. Biga’nın sahip olduğu birbirinden farklı tarihi, doğal ve kültürel değerlerin önemli bir potansiyeli olduğunu vurgulayan Müşterioğlu, çanakkale dalış turizminin bölgeye katma değer sağlayabileceğini ve Parion Antik Kenti, Bigalı Mehmet Çavuş ile Nilüfer Gölü gibi alanlarda çalışmaların dikkat çektiğini söyledi. 

Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise yaptığı konuşmada, Biga’nın tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile ilgili çalışmaların istikrarlı bir şekilde sürdüğünü ifade etti. Bigalı Mehmet Çavuş belgeselinin çekimlerinin devam ettiğini, Mehmet Çavuş’un evinin anı evi olarak restore edilmesi çalışmalarının sürdüğünü, Nilüfer Gölü ile ilgili turizm proje ve çalışmalarının ilerlediğini ve Çanakkale’nin giriş kapısı Biga vizyonuyla Minia Çanakkale projesinin hayata geçeceğini söyledi. Biga turizminde uzun yıllardır çalışmaların olduğunu belirten Başkan Erdoğan, bir turizm çalışmasında öncelik belirlenmesi gerektiğini bitirip bir sonraki çalışmaya geçilmesini ve şu anda bunun uygulandığını kaydetti. 

Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, Priapos Antik Kenti, Granikos savaş alanı, deniz ve karavan turizmi ve karides gibi turizm alanlarında çalışmaların devam ettiğini belirtti. 

Toplantı sonunda, Biga’nın turizm çalışmalarının bir çatı altında, tüm fikir ve görüşlere açık olarak, ortak istişare ruhuyla hareket edilip ivme kazanacağını ve sürdürülebilirlik anlayışıyla devam edeceği ifade edildi.

 
ÇARO - Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI