0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO ile Rus Medyasının Kalbi ÇANAKKALE PARION ve TROYA'da Atıyor

Haberler

RUS MEDYASININ KALBİ ÇANAKKALE'DE ATIYOR!
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO), Charter seferler ile İstanbul’a gelen ve tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen tarih, kültür ve gastronomi meraklısı Rusları bölgeye çekmek için girişimlerde bulundu. Bölgenin turizm zenginliği NTK Intourist’e aktarıldı ve Rusların projeksiyonları bölgeye çekildi.
Öte yandan, NTK Intourist firması ve Global Branding firmaları ocak ayı içerisinde de ÇARO tarafından dizayn edilen tur programlarının tanıtımı için Rusya’nın önde gelen 45 seyahat acentesini Çanakkale ve Balıkesir'e getirmeyi planlıyor.
Rusya’nın en önemli haber kuruluşlarını ve gazetecilerini ağırlandığı programda Rus basınının seçkin 18 üyesi Çanakkale’nin turizm merkezlerini gezerek Rus basınına Çanakkale’yi tanıtıldı.
21 Aralık Cumartesi günü gerçekleşen Çanakkale gezisinde ilk olarak tarihleri için en önemli yerlerden biri olan ve iki ülkenin birbirine dostluğunun işareti olan Gelibolu Rus Anıtı’na ziyarette bulunuldu.
KUZEY TROAS’IN PARLAYAN YILDIZI PARION RUSLARI AĞIRLADI
Çok özel değere sahip ve 1500 yıllık "bitmeyen bir aşkın öyküsü" nün yer aldığı Sevgililer Şapeli’nde Parion efsanesinden bir sahnenin canlandırılmasının ardından Biga'da bulunan Kuzey Troasın parlayan yıldızı Troya'lı Paris’in Kenti Parion, Kazı Başkanı Prof.Dr. Vedat Keleş ve kazı ekibi rehberliğinde ve yan flüt müzik dinletisi eşliğinde kapılarını Rus ziyaretçilerine açtı.
Troyalı Paris’in kenti Parion’un ziyaretinden sonra programa, Müze Müdürü Rıdvan Gölcük ve Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Asslan eşliğinde Avrupa’da Yılın Müzesi Finaline kalan Troya Müzesi ziyareti ile devam edildi.
NTK Intourist firması ve Global Branding firmaları ocak ayı içerisinde tur programlarının tanıtımı için 45 seyahat acentesini Çanakkale’ye getirmeyi planlıyor. Böylece Çanakkale 2020 yılında turizm anlamında yeni pazarlara açılmış olacak. ÇARO Başkanı Cihan Müşterioğlu bunun bölge turizmi adına çok önemli olduğunu vurgulayarak, “ÇARO girişimleri, Istantour ve Global Branding firmalarının işbirliği ile Çanakkale ve Balıkesir’in içinde bulunduğu Marmara Tur Programları dizayn edildi. Bu sayede Rusya ve Türki Cumhuriyetlerde 7800 alt acentesi bulunan Rusya’nın en eski ve en büyük tur operatörü İstanbul’a getireceği Rus turistleri bölgemize taşıyacak. Çanakkale’nin tarihi ve coğrafi değerlerinin öncelikle tur operatörleri, acenteler ve basın grubu tarafından görülerek değerlendirilmesi bölgeye önümüzdeki süreçte gelecek turistlerin kararlarında pozitif etki yaratacak” dedi. Tiyatro, odeion, hamam, oda mezarlar, agora ve dükkânlar, kuzey surları, Sevgililer Şapeli, Güney Nekropol ve Su Kemeri gibi önemli kalıntıları bünyesinde bulunduran Çanakkale’nin Turizmde parlayan yıldızı Parion Antik Kenti ve ve Avrupa’da Yılın Müzesi Finalisti’ Troya Müzesi Rusya’nın en önemli haber kuruluşlarını ve gazetecilerini ağırladı. Dünya’nın en fazla yabancı turist alan 6. ülkesi olan Türkiye’ye, her yıl Rusya’dan ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan (BDT) olan Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tataristan, Azerbaycan ülkelerinden 6 milyon kişi geliyor. Fakat tüm bu bilinirlilik ve ilgiye rağmen Rusya ve BDT turizm pazarından Antalya harici Türkiye’nin diğer bölgeleri hak ettiği payı alamıyor. Bu durumu değiştirmek isteyen Rusya’nın en büyük tur operatörü NTK Intourist de, Rusya ve BDT ülkelerinin 6 ayrı şehrinden İstanbul’a charter seferler (uçuş seyahat acentesinin uçağı kiralayarak sefer yapması) koydu. İstanbul ve Bölge turizmi için de bir ilk olacak olan charter seferler ile Rus turistler Türkiye’nin farklı bölgelerini keşfetme imkanı bulacak. Çanakkale Valiliği ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO), charter seferler ile İstanbul’a gelen ve tatillerini Türkiye’de geçirmek isteyen tarih, kültür ve gastronomi meraklısı Rusları bölgeye çekmek için girişimlerde bulundu. Bölgenin turizm zenginliği NTK Intourist’e aktarıldı ve Rusların projeksiyonları bölgeye çekildi.
Daria Domostroeva, Troya’yı herkesin bildiğini fakat bu ziyarette ÇARO ile bilinmeyen bir hazinenin ortaya çıktığını, Türkiye’yi farklı bir açıdan yeniden tanıdıklarını en önemlisi de bunun tüm Rusya tarafından kendileri tarafından öğrenileceğini dile getirdi.
ÇARO Başkanı Ü. Cihan Müşterioğlu bunun bölge turizmi adına çok önemli olduğunu vurgulayarak, “ÇARO girişimleri, NTK Intourist, Istantour ve Global Branding firmalarının işbirliği ile Trakya, Çanakkale ve Balıkesir’in içinde bulunduğu Marmara Tur Programları dizayn edildi. Bu sayede Rusya ve Türki Cumhuriyetlerde 7800 alt acentesi bulunan Rusya’nın en eski ve en büyük tur operatörü İstanbul’a getireceği Rus turistleri bölgemize taşıyacak. Intourist firması da Rusya’nın en önemli turizm haber kuruluşlarını Çanakkale ve Balıkesir’e getirmeye karar verdi. Çanakkale ve Balıkesir’de ağırlanan basın mensuplarının içinde ATOR, Interfax Haber Ajansı, Moskovskiy Komsomolets, Tourprom, Tourdom, Kommersant gibi hem Rusya ana akım medyasının hem de turizm basının büyük isimleri bulunuyor” dedi.
Başkan Müşterioğlu sözlerine, Çanakkale etabında Çanakkale Valiliğine, Çanakkale İl Kültür Turizm Müdürlüğüne, Biga Kaymakamlığı’na, İçdaş ve Gestaş’a, Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD) ve Türsab Çanakkale-Körfez BYK’ye, Balıkesir etabında ise Balıkesir Valiliği, Balıkesir İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Körfezi Kültür ve Turizm Platformu’na Kırklareli etabında ise Trakya Kalkınma Ajansına ve organizasyon ortaklarımız NTK intourist, İstantour, Global Branding'e katkılarından dolayı teşekkürü borç biliyoruz” ifadeleri ile son verdi.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI