0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO katkılarıyla Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi IWACT 15 - 17 ekim tarihlerinde gerçekleşti

Haberler

 

 

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi'nin (IWACT) dördüncüsü bu yıl (IWACT'20Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğiyle 15-17 Ekim 2020 tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Kongreye katkı saglayan kurumlar arasında yeralan Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, kongrede de konuşmacı olarak yer almıştır. 

Odamızı temsilen kongreye Yönetim Kurulu Başkanı Ü.Cihan Müşterioğlu katıldı.

IWACT HAKKINDA

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi'nin (IWACT) dördüncüsü bu yıl (IWACT'20Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğiyle 15-17 Ekim 2020 tarihleri arasında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

 

IWACT'20, COVID-19  etkisi ile oluşacak konjonktüre yönelik olarak “istihdam ve kriz yönetimi” ana teması ile küresel ölçekte bilim insanları ve sektör profesyonellerinin, turizm sektörü ve turizm endüstrisinin geleceğine ilişkin problemlerin tartışılması ile araştırma sonuçlarının paylaşılmasını amaçlamaktadır. Kongre ana temasının yanında ilgili alt temalara yönelik çalışmalarda bulunan akademisyenler, lisansüstü öğrenciler, kamu ve özel kuruluş temsilcileri ile turizm sektörünün değerli profesyonelleri kongremizin hedef kitlesini oluşturmaktadır. Kongreye Türkçe ve İngilizce dillerinde eserler kabul edilecek ve sunum imkânı tanınacaktır.

 

Kongrenin gerçekleştirilmesinde, geleneksel yöntemlere ek olarak teknolojik imkanlardan da yararlanılacaktır. IWACT’20 ile değerli araştırmacılara, fiziksel katılımın yanında çevrim içi (online) katılım ve bildiri sunum imkanı sağlanmaktadır. Kongre sitesinde belirtilen hususlara göre yapılacak hakem değerlendirmesi sonucunda kabul edilen araştırmalar bildiriler kitabında yayınlanacaktır. IWACT’20 ile araştırmacılara ayrıca yapılacak bilimsel değerlendirmeler sonrasında eserlerini ileride ilan edilecek dergilerde yayın veya “uluslararası yayınevi” tarafından yayınlanacak kitapta bölüm olarak yayınlama imkânı sunulacaktır.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI