0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO Mustafa Kemal Yürüyüş Yolu çalıştayı ve teknik gezisine katıldı

Haberler

"Mustafa Kemal Yürüyüş Yolu"
Tarihi Alan Açık Hava Müzesi Olma Yolunda Hızla İlerliyor
Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından “Mustafa Kemal Yürüyüş Yolu” adlı proje için çalıştay düzenlendi. Çalıştay sonrası, Anafartalar kahramanı ve Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vefatının 83. yıldönümünde, cepheye intikal ettiği güzergahta ATATÜRK'ün ve aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatmak, yad etmek ve projenin teknik incelemesi adına yürüyüş gerçekleştirildi.
Çanakkale Savaşları’nın engebeli bir arazide, zor koşullar altında büyük mücadelelerle kazanıldığını, ziyaretçilere savaş alanında hissettirmek üzere planlanan yürüyüş güzergahlarına, Mustafa Kemal ATATÜRK’ün cepheye intikalinden başlanarak kullandığı karargâhları içerecek şekilde harp sahasında izlemiş olduğu rotanın tarihsel veriler doğrultusunda oluşturulan Mustafa Kemal Yürüyüş Yolu'nun da eklenmesi ile Tarihi Alan'a gelen ziyaretçiler tarihin adımlarını takip ederek şanlı zaferimize birçok açıdan da tanıklık etmiş olacak.
Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Cihan Müşterioğlu, Yönetim Kurulu Üyemiz Ercan Yavuz Profesyonel Turist Rehberleri Kenan Çelik ve Alper Bülent çalışmalara katıldı.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI