0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO olarak proje ortağı olduğumuz Aeneas Rotası çalışması Avrupa Konseyi üyesi 35 ülkenin oy birliği ile 1. seçildi ve ülkemizden başlayan ilk tescilli rota oldu

Haberler

Aeneas Kültür Rotası Tescillendi
Türkiye'den başlayan ilk kültür rotası olan Aeneas Kültür Rotası tescillendi.
Edremit Belediyesi koordinasyonuyla yürütülen Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak proje ortağı olduğumuz çalışma Avrupa Kültür Rotaları Enstitüsü üyesi 35 ülke tarafından oy birliği ile onaylanan, Türkiye'den başlayan ilk deniz rotası olma özelliği ile Bölgemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak rota; Troyalı kahraman Aeneas’ın uğradığı limanlar ile arkeolojik bölgelerden oluşan 5 ülkeyi kapsıyor.
Türkiye'den Avrupa'ya yeni bir kültür destinasyonu işlevine sahip olacak bu güzergâh, söz konusu beş ülkenin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan ören yerlerini, arkeolojik sit alanları ile kırsal ve doğal alanları birbirine bağlıyor.
Türkiye ile birlikte beş ülkenin dahil olduğu Aeneas Kültür Rotası, Çanakkale'den başlayarak Edremit İlçemizde bulunan Antandros'da yaşamının bir bölümünü geçirip daha sonra Roma'yı kuran Troyalı Aeneas’ın hikayesiyle can buluyor.
Balıkesir’e ziyarette bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Avlu Kongre Merkezinde düzenlenen Aeneas Kültür Rotası Tanıtım Programında söz konusu rotanın tescili ile birlikte; sahip olunan rakipsiz kültür, tarih, doğa ve medeniyet zenginliğinin korunarak Türkiye için kazanca ve faydaya dönüşeceğini belirtti. Aeneas Kültür Rotası’nın Avrupa Konseyi Kültür Rotaları programının ilk arkeolojik rotası olmasıyla da ciddi bir değer taşıdığını sözlerine ekledi.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI