0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO olarak proje ortağı olduğumuz Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi’nde Balıkesir "Sağlık ve Esenlik Turizmi" temasında seçilerek birinci oldu.

Haberler

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Ödülü
"Sağlık ve Esenlik Şehri” BALIKESİR
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak proje ortağı olduğumuz Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi’nde Balıkesir "Sağlık ve Esenlik Turizmi" temasında seçilerek birinci oldu.
Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi; Avrupa turist destinasyonlarının ortak-farklı özellikleri ve barındırdığı değerlere dikkat çekerek, turizmin sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilirliğini sağlıyor. Ekonomik gelişmeyi teşvik etmeyi amaçlayan projede, Avrupa Komisyonu tarafından birinci seçilerek ödülün sahibi olan Balıkesir, zengin turistik öğeleri, termal tesisleri, Kaz Dağları Millî Parkı, gastronomisi, eko-turizm ve agro-turizmde sunduğu imkânlar ile var olan yüksek sağlık ve esenlik turizmi potansiyeliyle Türkiye’nin ulusal destinasyonu seçilmesiyle Avrupa Komisyonunca düzenlenecek tanıtım faaliyetlerine dâhil edilecek.
Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi kapsamında daha önce bölgeye gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan uzmanlar, şehirde alternatif turizm destinasyonlarını ziyaret ederek bilgiler aldı. Yapılan ziyaretler ve değerlendirmeler sonucunda Balıkesir’in “Sağlık ve Esenlik Turizmi” Ödülüyle hem bölgeye hem de ülke genelinde turizm açısından önemli katkılar sağlaması bekleniyor.
EDEN Ödülü Avlu Kültür Merkezinde düzenlenen törenle Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından Vali Hasan Şıldak’a takdim edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Milletvekilleri Belgin Uygur ve Mustafa Canbey ile birlikte ödülü alan Vali Şıldak, EDEN Ödülünün Balıkesir için büyük anlam taşıdığını, bu ödülle İlimizin turizm alanında uluslararası ölçekte yeni bir markaya, güçlü bir sertifikaya daha sahip olduğunu ifade etti.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI