0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO olarak yer aldığımız Çanakkale Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısı Troya Müzesinde gerçekleşti

Haberler

ÇANAKKALE TANITIM VE GELİŞTİRME KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çanakkale Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce İl Tanıtım ve Geliştirme Programı kapsamında oluşturulan “Çanakkale Tanıtım ve Geliştirme Kurulu” toplantısı Troya Müzesi toplantı salonunda gerçekleşti.
81 ilin tamamında uygulanması planlanan İl Tanıtım ve Geliştirme Programı kapsamında 7 pilot ilden biri olarak seçilen Çanakkale’de “Çanakkale Tanıtım ve Geliştirme Kurulu” oluşturularak, kurulun ilk toplantısı gerçekleştirildi.
Çanakkale Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısına; Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Vali Yardımcısı- İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, Tanıtma Genel Müdürlüğü İl Tanıtım ve Geliştirme Proje Koordinatörü Gökçe İnce, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdürü Elif Balcı Füsunoğlu, ilgili kurum müdürleriyle, turizm sektörümüzün değerli paydaşları katılım sağladı.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Genel Müdürü Elif Balcı Füsunoğlu ve Tanıtma Genel Müdürlüğü İl Tanıtım ve Geliştirme Proje Koordinatörü Gökçe İnce, İl Tanıtım ve Geliştirme Programının genel amacı, paydaşları, hedefleriyle ilgili bir sunum yaptı. Tribal Worldwide İstanbul Stratejik Planlama Direktörü Ceren Şehitoğlu da turizmle destinasyonlarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Çanakkale Valisi Sayın İlhami Aktaş ve değerli katılımcılar, Troya Müzesi’nde gerçekleşen “ Perdeler Açılıyor” etkinliği kapsamında yapılan “Atatürk’ün Şahsi Eşyaları” konservasyon uygulamalarını ziyaret etti. Çello ve yan flütten oluşan müzik dinletisinin ardından, toplantının ikinci oturumu açık oturum şeklinde tüm katılımcıların yorum ve görüşlerinin dinlenmesi ile devam etti.
Odamızı temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Cihan Müşterioğlu katıldı.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI