0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO Türkiye'ye 1 milyon Turist Projesi için Çinli Tur Operatörlerinin Temsilcileri ile Çanakkale ve Balıkesir'de

Haberler

HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanı Ezgi Canpolat’ın katılımlarıyla Kolin Otel ve ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen toplantıda, Oda Başkanımız Cihan Müşterioğlu'nun yanısıra ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcısı Y.Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyesi Akın Yalman, GMKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Güç, GMKA Yatırım Destek Ofisi Çanakkale Koordinatörü Recai Başaran ÇATOD Başkanı ve Meclis Üyesi Armağan Aydeğer, Kolin Otel Müdürü Mehmet Satar, Parion Hotel Genel Müdürü Yaşar Baran, Satış Pazarlama Müdürü Özlem Ünver ile Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.   Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen organizasyonda ; “Dünyaya en çok turist gönderen Çinli tur operatörleri ile bölgemizde faaliyet gösteren turizm sektör temsilcilerini Çanakkale ve Balıkesir'e getirildi. Görüşmede bölgemizin turizmde öne çıkan destinasyonları ile yapılabilecek işbirliklerini masaya yatırıldı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Turizm Destinasyonlarının Geliştirilmesi ve Pazarlanması Sonuç Odaklı Programı çerçevesinde bölgemize tur düzenleyen acentaların bölgemizdeki çekim noktaları ile ilgili bilgilendirilmesi ve farkındalığın oluşturulması amacıyla seyahat acentalarına yönelik FAM Trip etkinlikleri düzenlenmesi planlanmıştır.

Bu kapsamda 7-13 Ekim 2019 tarihleri arasında GMKA tarafından yapılan bir tanıtım turu organizasyonu kapsamında Çanakkale iline getirilen Çinli Tur Operatörleri temsilcilerine Çanakkale’nin ve Balıkesir’in tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin tanıtımı yapılıyor.

7-10 Ekim 2019 tarihleri arasında Çanakkale’de bulunan heyete yönelik hazırlanan program kapsamında Gelibolu Mevlevihanesi, Kilitbahir Kalesi, Çanakkale Merkez, Troya Müzesi, Troya Ören Yeri, Bozcaada, Assos, Apollon Simintheus ve Adatepe Köyü gibi Çanakkale’nin birbirinden önemli birçok değerini gören ve deneyimleyen misafirlerin bu destinasyonlar hakkındaki farkındalığının artırılmasına katkı sağlandı.

Yapılan tanıtım turu sonucunda görüşlerini ifade eden Çinli Tur Operatörlerinin temsilcileri tanıtım turundan oldukça memnun kaldıklarını ifade ettiler. Çanakkale’den sonra Balıkesir’de düzenlenen program kapsamında operatörler ile tanıtım turuna devam ediliyor.

Balıkesir etabında ise; 

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Turizm Destinasyonlarının Geliştirilmesi ve Pazarlanması Sonuç Odaklı Programı çerçevesinde 7-13 Ekim 2019 tarihleri arasında GMKA ve ilgili bölge ticaret odaları ortaklığıyla yapılan bir tanıtım turu organizasyonu kapsamında Çanakkale-Balıkesir illerine getirilen Çinli Tur Operatörleri temsilcilerine Çanakkale’nin ve Balıkesir’in tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin tanıtımı yapıldı.

Bu kapsamda, Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelen heyet 10 Ekim 2019 Perşembe günü Antandros Antik Kenti, Sarıkız Kazdağı Etnografya Galerisi, Kızılkeçili Köyü, Edremit Evren Ertür Tarihi Zeytinyağı Aletleri Müzesi, Kazdağı Jeep Safari turundan oluşan bir programla Edremit’i ve güzelliklerini bizzat deneyimledi.

Programdan sonra Edremit Ticaret Odası katkılarıyla ikili iş görüşmeleri düzenledi. Programa Edremit Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Salon, Meclis Üyeleri Ali Canlı, Savaş Can ve çok sayıda üye katıldı. 

Edremit Ticaret Odası turizm temsilcileriyle Venüs Termal Butik Otel’de buluşan Çinli Tur Operatörleri kendilerini ve firmalarını tanıtarak Çin’den Türkiye’ye potansiyel turizm olasılıklarını görüştü

 

Odamızı temsilen çalıştaylara Yönetim Kurulu Başkanı Ü.Cihan Müşterioğlu katıldı

 

ÇARO - Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası

 

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI