0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO ve Edremit Körfezi Turizm Platformu Edremit Belediye Başkanı Sn. Hasan ARSLAN'ı ziyaret etti

Haberler

Edremit Körfezi Turizm Platformu icra kurulu başkanı olarak Çanakkale Bölgesel turist rehberleri odası ve platform icra kurulu üyesi kurum başkan ve temsilcileri ile Edremit Belediye başkanı Sn. Hasan Arslan'ı makamında ziyaret ettik.

Troya yılının sürdürülebilirliğinde ve mevcut Troya ziyaretçilerini sürdürülebilir şekilde artışında katkı sağlayacağını öngördüğümüz çalışmaların bir parçası olarak Antandros derneği ile çalışmalarımız sürmekle beraber ; Virgilius’un anlattığı Troya kahramanı Aeneas'ın yolculuğunda bulunan liman şehirlerini bir araya getirmek için Edremit Belediyesi nin “Aeneas Rotası Çalıştayı” ile başlatılan proje, uluslararası ikinci bir toplantı organize ederek bir araya getirilen İtalyan Kültür Bakanlığı ve rotada bulunan iki tane İtalyan Belediyelerin desteği ile bu projeyi Avrupa Konseyi’nin tescilli Kültür Rotaları adaylığının resmi hale getirmek için çok somut adımları ile ilerlemektedir.Edremit Belediyesinin ve bölgeden Antandros derneğinin değerli katkılarıyla ÇARO olarak Edremit Belediyesi ile koordinasyon halinde bundan sonraki çalıştaylar dahil olmakla beraber çalışmaları yürüteceğiz.

Avrupanın ilk tescilli deniz rotası haline gelecek olan Aeneas Deniz Kültür Rotasının tescili ile güzergah üzerinde kruvaziyer ve yat turizm ile bölgeye yeni bir soluk kazandırılması hedeflenmektedir

Balıkesir Valiliği himayelerinde Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda Edremit Körfezi Turizm Platformu olarak bölge turizmine katkı sağlayabilecek proje ve önerilerimiz üzerinde çalışmalar sürmektedir.

22 şubat 2019 tarihinde Muğla'da ülke genelinde kalkınma ajansları ile EUROVELO bilgilendirme toplantısına ÇARO olarak yer almıştık. Avrupa Birliğinin en önemli kültür rotalarından olan EUROVELO Merkezi Brüksel olan ECF, 1983 yılında kurulmuş ve geniş ölçekli ve üst düzey proje çalışmaları yürütmektedir. Bu çalışmaları Avrupa komisyonu stratejik işbirlikleri, projeler ve konu odaklı ağ oluşumları ile sürdürmektedir.

Ülkemize İzmir ve Edirne noktalarından giriş yapmış olan bu projenin İzmir den Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ve akabinde Bölgemizde hayata geçecek kültür rotaları üzerinden Troya'ya doğru, uzatılacak bir projenin çalışmalarını sürdürmekteyiz. önümüzdeki süreçtede iskandinavya dan başlayarak almanya avusturya bulgaristan üzerinden edirneye girmiş olan hattın Keşan, Bolayır üzerinden Çanakkale ve Troya'ya uzatılması üzerine çalışmalarımız sürecektir.

Saha keşif çalışmalarına Eurovelo Türkiye Koordinatörleri ay sonunda başlayacaktır.

ÇARO olarak icra kurulu başkanlığını yürüttüğümüz Edremit Körfezi Turizm Platformunun kısa vadeli hedefleri arasında yer alan  yabancı dillerde bölgeyi tanıtıcı kitapçık harita broşür çalışmalarına başlanmasına ve Edremit Belediyesi tarafından destek verilmesine karar verildi.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI