0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO ve Havran Belediyesi işbirliğinde CITTASLOW HAVRAN sürecinin resmi başvurusu gerçekleştirildi

Haberler

CITTASLOW (SAKIN ŞEHIR) HAVRAN YOLUNDA EMIN ADIMLARLA ILERLIYORUZ.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak Havran Belediyesi ile Mayıs 2019 da başlattığımız Cittaslow (Sakin Şehir) sürecinde resmi başvuru aşamasına geldik.

Ülkemizin kültür elçileri konumunda bulunan Turist Rehberlerinin üyesi olduğu Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası, Troya 2018 yılı ile başlayan önemli kazanımların sürdürülebilirlik ilkesi ile etkilerinin tüm bölgemizde hissedilmesi için destinasyon yönetimi vizyonuyla birbirinden kıymetli projelerde yer almaktadır.

CITTASLOW HAVRAN başvurumuzu son olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin de desteğini alarak tamamladık. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Yücel Yılmaz Balıkesir'in Sakin Şehri olacak Havran'a bu yolda desteğimiz tamdır diyerek işbirliği protokolünü imzaladı. Protokol kapsamında Havran Belediyesi’nin yapacağı yatırımlara ilave olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de çok sayıda yatırım gerçekleştirecek. Yatırımların gerçekleştirilmesinin ardından  Cıttaslow (Sakin Şehir) ünvanı alınmasıyla Havran tam bir turizm şehrine dönüşecek. Hem yerli hem de yabancı turistlerin rağbet ettiği bir yer olacak.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak Cittaslow Havran projesindeki paydaşlarımız Havran Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Edremit Körfezi Turizm Platformu, ÇEKÜL Vakfıdır. Havran Belediyesi tüm paydaşlarla protokoller imzaladı. Son olarak Havran Belediyesi’nin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı protokol ile Cittaslow Havran hedefimize ulaşmak üzere yaptığımız stratejik planlamanın başvuru aşamasını tamamlamış olduk. Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin protokol kapsamında Cittaslow sürecinde Havran’ı  destekleyeceği yatırımlar arasında;

Atatürk ve Seyitonbaşı Müzesi,  Zeytin ve Zeytinyağı Müzesi, 3. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi,  Tebbe Antik Şehri Kazı Çalışmaları,  Balıkesir Havran Karayolu üzeri Yöresel Ürünler Satış Merkezleri,  Şehir içi trafik düzenlemeleri,  Elektrikli araçlarla ulaşım ve nakliye,  Millet Bahçesi Havran ilçe merkezi arası Bisiklet ve yürüyüş yolları,  Gezilecek yerler rotası,  Yöresel lezzetler rotası, Doğa ve macera turizmi rotaları, Park ve sokak aydınlatmalarının güneş enerjisi ile sağlanması,  Engelsiz Havran erişilebilirlik tedbirleri,  Dijital turizm haritaları gibi çok sayıda muhteşem proje yer almaktadır.

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası ve tüm paydaşların destekleri ile Havran bir turizm kenti olacak ve turizmde isminden söz ettirmesiyle bölgemiz yepyeni bir değer kazanacak.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI