0286 210 01 07 info@caro.org.tr

ÇARO YK Üyesi Gizem Yıllar Adalı Somut Olmayan Kültürel Miras Buluşmasında konferans verdi

Haberler

 

 

''Somut Olmayan Kültürel Miras Buluşması''
Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen ve İlimizin kültürel miras temsilcilerinin bir araya getirildiği “Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) Buluşması,” Mehmet Akif Ersoy İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.
Etkinlik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Çağman Esirgemez’in açılış konuşmalarıyla başladı. Yaşayan İnsan Hazinesi Çanakkale’nin Seramik Ustası İsmail Bütün’ün konuşmasının ardından, Öğr. Görevlisi Dr. Çilem Yavşan, Folklor Araştırmacısı Senem Özcan ve Çanakkale Bölgesel Turist Rehberi Odası (ÇARO) Yönetim Kurulu Üyemiz Gizem Yıllar Adalı’nın sunumu ile sanatçılarımızın görüş ve düşüncelerinin ifade edilmesiyle devam etti.
Buluşmada, Aşık-ozan, halk şairliği, zakirlik geleneği, geleneksel el sanatları, Türk süsleme sanatı, geleneksel tiyatro sanatları ve mahalli sanatçılarımızın alanları konuşularak değerlendirmeler gerçekleştirildi.
Somut Olmayan Kültürel Miras Envaterine Çanakkale’den 29 dosya gönderilerek İl Envanterine kaydı gerçekleştirilmiştir. İlimizde Bakanlığımız Somut Olmayan Miras Taşıyıcısı Sanatçı Kartı’na sahip 24 sanatçımız bulunmaktadır.
Toplantıya Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Yönetim Kurulu Başkanımız Cihan Müşterioğlu ve Yönetim Kurulu Üyemiz Gizem Yıllar Adalı katıldı.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI