0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Cumhuriyet Bayramı 99. Yılında Çanakkale’de Coşkuyla Kutlandı

Haberler

Cumhuriyet Bayramı 99. Yılında Çanakkale’de Coşkuyla Kutlandı

 

Aziz Türk Milletinin şanlı ve onurlu mücadelesi sonucunda Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından millet egemenliğine dayanan Cumhuriyet’imizin ilan edilişinin 99. yıl dönümünde Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen program ve etkinliklerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız büyük bir coşku, gurur ve sevinçle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu, Cumhuriyetimizin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından ilan edilişinin 99. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Çanakkale Valimiz Sayın İlhami AKTAŞ tarafından Valilik Makamında tebrikatı kabul etmesi ile başladı.

Valilik Makamında gerçekleştirilen tebrikatta Çanakkale Valimiz Sayın İlhami AKTAŞ, tebrikatı kabul ederek, vatandaşların ve il protokolünün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Tebriklerin kabul törenin sonrasında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümünde Çanakkale Kordon boyunda düzenlenen tören ile coşkuyla kutlandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajı okundu.

Vali İlhami AKTAŞ’ ın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmayla devam eden törende 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı temalı kompozisyon yarışmasında dereceye giren Çan Fen Lisesi öğrencisi Cemre BOZKURT, Ezine Cemalettin Topçu Anadolu Lisesi öğrencisi Sümeyye FİDAN ve Çanakkale Anadolu Lisesi öğrencisi Bahar KARADENİZ’ e ödülleri Vali İlhami AKTAŞ tarafından verildi.

Ödül törenin ardından Çanakkale Anadolu Lisesi Öğrencisi Muammer Eren FİDAN  “Cumhuriyet” isimli şiiri, Vahit Tuna Anadolu Lisesi öğrencisi Sena ÇÜRÜKOVA “Cumhuriyet Kuruldu” isimli şiiri okudu.

Okunan şiirlerin sonrasında Çanakkale Halk Eğitim Merkezi halk oyunları gösteri ekibi tarafından hazırlanan halk oyunları sunuldu. 
Vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği ve büyük bir coşkuyla kutladığı Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 99. yıl dönümü töreni resmi geçitle son buldu.
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümü töreni Kordon boyunca ilgili kurum ve kuruluşların yaptığı etkinliklerle devam etti.
 

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI