0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Edremit Körfezi Kültür ve Turizm Platformu Edremit Kaymakamı Sn. Ali SIRMALI Başkanlığında Toplandı

Haberler

KÖRFEZ KÜLTÜR VE TURİZM PLATFORMU KAYMAKAM SIRMALI BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

Körfez bölgesinin turizm potansiyelini geliştirmek amacıyla kurulan Körfez Kültür ve Turizm Platformu Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı başkanlığında ve moderatörlüğünde toplandı.

Edremit Altınoluk Mahallesi Kervan Tatil Köyünde gerçekleştirilen toplantıya; Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı, Edremit Belediye Başkan V. Tümdeniz Çelebi, Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ahmet İnan, kurum ve kuruluş temsilcileri, platform üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, yetkilileri ve katıldı.

Geniş katılımlı toplantının moderatörlüğünü yapan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı; “Eşsiz kültürel, tarihi ve doğal zenginlikleriyle iç ve dış turizmin odağındaki ülkelerden biri olan Türkiye'nin sürdürülebilir turizm politikalarına katkı sağlamak ve ülke olarak 2023'deki hedefimiz olan 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir rakamına ulaşmak için turizm cenneti olan ülkemizi ve bölgemizi en iyi şekilde tanıtmak önemli hedeflerimizden birisidir. Medeniyetlere beşiklik etmiş ve binlerce yıllık geçmişe sahip zeytinin ve zeytinyağının anavatanı Edremit ilçemiz; Kaz Dağı Milli Parkı, doğası, termal su kaynakları, mavi bayraklı plajları, Antandros Antik Kenti, tarihi ve kültürel değerleri, piknik alanları vb. pek çok değeri ile turizm sektöründe önemli bir cazibe merkezidir. Edremit ilçemiz sahip olduğu tüm dinamikleriyle turizmde hak ettiği noktaya gelmesi, marka şehir olması ve insanlarımızın bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için hep birlikte hareket etmeye çalışıyoruz. Bu amaçla ilçemizi 2023 Turizm Vizyonuna uygun olarak Marka Şehir haline getirmek için el birliğiyle ortak çalışmalar yürütüyoruz. Bizler, Edremit'in sahip olduğu tüm potansiyelleriyle birlikte yılın 12 ayında ve her mevsim turizm yapılan bir yer haline getirmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu kapsamda Edremit ilçemizin turizm destinasyonları içerisinde yer alması, tanıtılması ve marka değerinin oluşturulması açısından Edremit Kaymakamlığı olarak birçok projeyi hayata geçirdik” dedi.

Edremit körfez bölgesinin turizmi ile ilgili sayısal bilgiler veren Kaymakam Ali Sırmalı, Edremit Kaymakamlığı tarafından yürütülen Tarihi Edremit Evleri Gün Yüzüne Çıkıyor Projesi ve kaymakamlık tarafından desteklenen Kazdağları Cam Seyir Terası projesi ilgili bilgiler sundu.

Toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çaltı tarafından 2020 Gastronomi yılıyla ilgili bilgiler verilirken, Balıkesir’in Gastronomi noktalarının belirleneceği proje ile ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıda körfez turizmi ile alakalı yapılacak çalışmaların ve festivallerin tarihinin ve içeriğinin belirlenmesi için platform katılımcılarının ortak kararı ile alt komisyon oluşturuldu.
Ulusal ve uluslararası fuarlara katılma konusunda ortak çalışmaların yürütülmesi gerekliliği belirtildi.

Dilek ve temennilerin görüşüldüğü toplantı topluca fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI