0286 210 01 07 info@caro.org.tr

EUROVELO Edremit Körfezi Fizibilite ve Saha Keşif Çalıştayı Burhaniye de gerçekleştirildi

Haberler

ÇARO ve EDREMİT KÖRFEZİ TURİZM PLATFORMU KOORDİNASYONUYLA EUROVELO FİZİBİLİTE VE SAHA KEŞİF ÇALIŞTAYI BURHANİYE'DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eurovelo Türkiye Koordinatörlerinin yanı sıra Balıkesir Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç Belediyesi, Burhaniye Belediyesi, Edremit Belediyesi, Havran Belediyesi, Ayvalık Belediyesi, Edremit Körfezinde bulunan STK temsilcilerinin katılımlarıyla EDREMİT KÖRFEZİ FİZİBİLİTE VE SAHA KEŞİF ÇALIŞTAYI gerçekleştirildi.

22 şubat 2019 tarihinde Muğla'da ülke genelinde kalkınma ajansları ile EUROVELO bilgilendirme toplantısına ÇARO olarak yer almıştık. Avrupa Birliğinin en önemli kültür rotalarından olan EUROVELO Merkezi Brüksel olan ECF, 1983 yılında kurulmuş ve geniş ölçekli ve üst düzey proje çalışmaları yürütmektedir. Bu çalışmaları Avrupa komisyonu stratejik işbirlikleri, projeler ve konu odaklı ağ oluşumları ile sürdürmektedir.

Ülkemize İzmir ve Edirne noktalarından giriş yapmış olan bu projenin İzmir den Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ve akabinde Bölgemizde hayata geçecek kültür rotaları üzerinden Troya'ya doğru, uzatılacak bir projenin çalışmalarını sürdürmekteyiz. önümüzdeki süreçtede iskandinavya dan başlayarak almanya avusturya bulgaristan üzerinden edirneye girmiş olan hattın Keşan, Bolayır üzerinden Çanakkale ve Troya'ya uzatılması üzerine çalışmalarımız sürecektir.

Saha keşif çalışmalarının sonuç raporu oluşturularak Eurovelo Türkiye Koordinatörlerinin katılımlarıyla bir sonraki toplantının Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilmesine karar verildi.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI