0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Polonya'dan başlayan Dünyaca ünlü Zlombol Rallisi 200 klasik araç ile Balıkesir Burhaniye'de final yaptı

Haberler

Polonya’dan başlayarak her yıl Dünya’nın farklı ülkesine seyahat eden “Zlombol Rallisi” bu sene Türkiye’de Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde final yaptı.

Türkiye’nin Burhaniye ilçesi, Dünyaca ünlü Zlombol Rallisinin finaline ev sahipliği yapıyor. Polonya merkezli olan ve yetimhanede yaşayan çocuklar için yardım amaçlı yapılan organizasyonda 200 klasik araçla birlikte 500’e yakın Zlombol üyesi, Burhaniye’de 3 günlük kamp için bir araya geldi.

Özel klasik araçlarına aldıkları reklam gelirleriyle yetimhanelere yardım yapan Zlombol üyeleri her sene bir ülkeyi ziyaret ediyor. Geçen sene Burhaniye’de 1500 araçla yapılması planlanan fakat pandemiden dolayı ertelenen organizasyon, bu sene virüsün etkisiyle 200 araç katılımıyla yapıldı.

Doğu bloku üretimi özel araçlarıyla Polonya Katowice şehrinden yola çıkarak, Burhaniye Ören Plajında toplanan Zlombol üyelerini, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ve organizasyon ortakları karşıladı.

Zlombol etkinliği 2022 yılında yine Burhaniye'de tekrarlanacak.

Burhaniye Belediyesi, Burhaniye Turizm Tanıtma Derneği ve Altın Kamp işbirliği ile düzenlenen etkinliğe Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO)'nı temsilen Yönetim Kurulu Başkanımız Cihan Müşterioğlu ve Yönetim Kurulu Üyemiz Ercan Yavuz katıldı.

 

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI