0286 210 01 07 info@caro.org.tr

Rehberler İçin Adalet Platformu, İsias Otel’de Kaybettiğimiz Canlarımızı, Turist Rehberi Meslektaşlarımızı Anmak İçin ÇARO Tarafından Oluşturulan Sonsuzluk Ormanı'nda Bir Araya Geldi

Haberler

''Rehberler İçin Adalet Platformu, İsias Otel’de Kaybettiğimiz Canlarımızı, Turist Rehberi Meslektaşlarımızı Anmak İçin ÇARO Tarafından Oluşturulan Sonsuzluk Ormanı'nda Bir Araya Geldi''

''6 Şubat depremlerinin üzerinden 19 ay geçti''

Ailelerimiz, 19 aydır sevdiklerinin hasretiyle yaşıyorlar..

6 Şubat depremlerinde Adıyaman'daki İsias Otel'de hayatını kaybeden turist rehberleri ve diğer canlar için anma etkinliği düzenlendi. Anmada, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) tarafından oluşturulan hatıra ormanına dikkat çekilerek, kayıplarımızın isimlerinin fidanlarla yaşatılması ve dayanışmanın önemi vurgulandı.

Rehberler İçin Adalet Platformu tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasında;

''Bugün, 6 Şubat depreminde İsias Otel’de kaybettiğimiz canlarımızı, turist rehberlerimizi anmak için bir araya geldik.

Öncelikle, onların hatırasına sahip çıkıp bu anlamlı hatıra ormanını oluşturan Çanakkale Rehberler Odası’na en içten teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz.

Her biri hayatlarının başındayken, başarılarıyla adlarını büyük yerlere yazdıracakken, ne yazık ki bugün isimlerini bu fidanların üzerinde görmek bizleri tarifsiz bir acıya boğmaktadır. Onların hayalleri, hedefleri vardı, her biri mesleğine aşkla bağlıydı. Şimdi ise fidanlarla yaşatmaya çalıştığımız hatıraları var. Kalbimiz bu acıyla yanıyor. Ancak çok sevdikleri mesleklerinin odası tarafından hatırlanmaları ve onların hatırasına sahip çıkılması, yüreğimize buruk da olsa bir teselli veriyor. 

Emeği geçen, düşünen ve yanımızda olan herkese sonsuz teşekkürler…

Yaşadığımız bu büyük acının ardından elimizden gelen, canlarımızın hatıralarını yaşatmak, onları unutturmamak ve bu acıya sebep olan herkesin hak ettiği cezayı en ağır şekilde almasını sağlamaktır.

Biz, onların adını yaşatırken, onlara bu acıyı reva görenler hak ettikleri cezayı alana kadar durmayacağız.
Bu noktada, özellikle canlarımızın bağlı oldukları odalar başta olmak üzere tüm rehber odalarına ve Türkiye Rehberler Birliği’ne sesleniyoruz: Bütün gücünüz ve rehberlerin katılımıyla davamızda yanımızda olmanız bize güç katacaktır.

22 Ekim’de davamızın 4. duruşması görülecek. Bizler, Rehberler İçin Adalet Platformu ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği olarak, bu davanın olası kast ile sonuçlanması için yılmadan mücadelemize devam edeceğiz.

Depremin üzerinden 19 ay geçti ama acımız hâlâ ilk günkü gibi taze. Geçtiğimiz hafta İsias enkazında yeni keşifler yapıldı ve gerçekler bir kez daha gözler önüne serildi. Bilim ve hukuk, bu acı gerçekleri ortaya çıkaracak. Bu canları bizden alan herkes, 72 canın bedelini en ağır şekilde ödeyene kadar mücadelemiz devam edecektir. Adalet, kaybettiğimiz canlara borcumuzdur. Yanımızda olup davamıza sahip çıkan herkese teşekkür ederiz.'' ifadelerine yer verildi.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI