0286 210 01 07 info@caro.org.tr

TGA ve GMKA işbirliğiyle Polonya ve Yunanistan'dan turizm yazarlarına Çanakkale ve Balıkesir tanıtıldı

Haberler

''ÇANAKKALE VE BALIKESİR YURTDIŞINA TANITILDI''
Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Güney Marmara Kalkınma Ajansı işbirliği ile yürütülen program kapsamında yabancı turizm yazarları ve influencer mensuplarına Çanakkale ve Balıkesir’in turistik değerlerinin tanıtıldı.
Program kapsamında Polonya ve Yunanistan'dan gelen katılımcılarla Çanakkale Troya Müzesi, Assos Antik Kenti, Yeşilyurt ve Adatepe köyleri, Antandros Antik Kenti, Havran Kent Müzesi, Havran Konakları, Kazdağları Cam Seyir Terası, Edremit, Gömeç ve Ayvalık’ta farklı tarihi ve turistik alanlar ziyaret edildi.
5 gün süren programda kültür turlarının yanında yabancı konuklar zeytin hasadı, zeytin toplama, zeytin kırma ve zeytinyağı ve doğal sirke üretim süreçlerini yerinde incelediler, daha sonra zeytin ve zeytin yağı tadımları yapılarak bölgenin zeytin varlığının tanıtımı yapıldı.
ÇARO üyemiz profesyonel turist rehberleri Aykut Degre, Emre Barlas ve Yönetim Kurulu Başkanımız Cihan Müşterioğlu rehberliğinde gezen yabancı konuklar, program boyunca ziyaret edilen noktalardan çok etkilendiklerini ve yeni deneyimlerden memnun kaldıklarını ifade ettiler. Program süresince influencer ve basın mensuplarının deneyimlerini sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştıkları ve bölgemiz hakkında olumlu yorumlara yer verdikleri görüldü.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI