0286 210 01 07 info@caro.org.tr

TUREB Başkanı Suat TURAL ve Heyetinin ÇANAKKALE TEMASLARI

Haberler

Türkiye Turist Rehberleri Birliği Başkanı Suat TURAL ve heyetinde bulunan TUREB Yönetim Kurulu Üyesi Adem BİÇER, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Cihan MÜŞTERİOĞLU ve ÇARO Yönetim Kurulu Sözcüsü Onur AKGÜL, Çanakkale'de önemli temaslarda bulundu.
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 20 Kasım 2019 tarihinde düzenlenen "Jeopolitik Riskler ile Ulusal Güvenlik Bağlamında Türkiye’de Tanıtım ve Turizm" başlıklı panele Türkiye Turist Rehberleri Birliği adına Başkan Suat TURAL konuşmacı olarak katıldı. Moderatörlüğünü Turizm Akademisyenleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Derman KÜÇÜKALTAN’ın yaptığı panele, ayrıca Turizm Akademisyenleri Derneği Başkanı ve Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Muharrem TUNA ile Turizm Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Ali Can AKSU katıldı.
 
Başkanımız, heyetiyle birlikte aynı gün Biga Gençlik Merkezinin açılış törenine de katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene Gençlik ve Spor Bakanı Sn. Dr. Mehmet Muharrem KASAPOĞLU, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Sn. Bülent TURAN, Çanakkale Valisi Sn. Orhan TAVLI, Tarihi Alan Başkanı Sn. İsmail KAŞDEMİR ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Daha sonra Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelindi. Başkan Tural, Turist Rehberliği mesleğinin hayati bir önem taşıdığını ifade ederek, meslek icrasında edindiği tecrübeleri genç meslektaş adaylarıyla paylaştı. Turist rehberliği mesleğinin tarihçesi ve Birlik faaliyetlerine de değinerek, öğrencilerin meslekle ilgili sorularını cevaplandırdı.
 
Gün sonunda Başkan Tural, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) rehberleriyle buluştu. Rehberlerin meslekle ilgili beklentilerini ve sorunlarını dinleyen Tural, mesleğin gelişimine yönelik yapılacak her türlü çalışmada ve projede Birlik olarak hazır olduklarını dile getirdi.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI