0286 210 01 07 info@caro.org.tr

AB TÜRKİYE Delegasyonu Başkanı BERGER, ÇARO Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Yavuz ile ÇANAKKALE'yi gezdi

Haberler

AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI BERGER, ÇANAKKALE'Yİ GEZDİ

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Çanakkale'deki temasları kapsamında ÇARO Yönetim kurulu üyesi profesyonel turist rehberi Ercan Yavuz eşliğinde Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nı ve Troya Müzesi'ni ziyaret etti.

Çanakkale'de bir otelde "Geleceğin Akıllı Şehirleri İçin Ortaklık Projesi"nin kapanış oturumuna katılan Berger, daha sonra feribotla Eceabat ilçesine geçti.

Buradan kara yolu ile Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'na giden Berger ve beraberindeki heyet, Şehitler Abidesi'ni ziyaret etti.

ÇARO Yönetim kurulu üyesi Ercan Yavuz eşliğinde Çanakkale Savaşları hakkında bilgi alan Christian Berger, sık sık fotoğraf çekerek gezdiği yerleri kayıt altına aldı.

Eşi Marilena Berger'in de katıldığı ziyaretin ardından Büyükelçi, merkeze bağlı Tevfikiye köyü girişinde bulunan Troya Müzesi'ne geçti.

Müze Müdürü Rıdvan Gölcük tarafından karşılanan Berger, Ercan Yavuz ve Troya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan'dan müze ve antik kent hakkında bilgi alıp sergilenen eserleri inceledi.

 

ÇANAKKALE BÖLGESEL TURİST REHBERLERİ ODASI